Віра Олександрович

Тернопільщина: підняти зарплату людям змушує тільки «чарівний пендель»

Пендель

Відразу на 238-ми підприємствах Тернопільщини підвищили рівень зарплати і внесли до бюджету 1,7 млн грн різних платежів. Щоправда, зробили вони це не з власної ініціативи. Причина - «чарівний пендель» від контролюючих органі.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Протягом 10 місяців цього року працівники територіальних органів ДФС України в Тернопільській області на спільних із представниками органів місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 20 підприємств, - кажуть у податковій. – Усі вони допустили заборгованість із виплати зарплати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

Як результат, 19 суб’єктів господарювання ліквідували зарплатний борг на суму 2,4 млн грн, із податку на доходи фізосіб - 10,6 тис. грн, єдиного соціального внеску - 12,2 тис. грн.

Крім того, у податковій ведуть індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками підприємств. Таких уже було 145. Відтак 144 із них погасили заборгованість із зарплати на суму 5,2 млн грн, із податку на доходи фізичних осіб - 1,3 млн грн і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – понад 2,3 млн грн.

Такого результату вдалося досягти завдяки вжитим заходам щодо недопущення виплати зарплати «в конвертах», детінізації економіки, погашення зарплатного боргу тощо, - наголошують у податковій.

Працівники фіскальних органів Тернопільщини, об’єднавшись із фахівцями органів місцевої влади, нині спільно проводять контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці.

Так, із початку цього року на засіданнях комісій заслухали керівників 250 підприємств і організацій, де зарплату видавали мінімальну або й нижче мінімальної, - продовжують у податковій. - За наслідками проведеної роботи на 238 підприємствах підвищили рівень зарплати. Відтак до бюджету надійшло 785,1 тис. грн податку на доходи фізичних осіб і 947,9 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

До того ж, завдяки роз’яснювальній роботі на 598 підприємствах і в організаціях області 572 із них підвищили рівень виплати зарплати. Як наслідок, до бюджету надійшло понад 6,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб і більш як 8,2 млн грн ЄСВ.

Протягом січня-жовтня цього року контрольні заходи застосували до 44 юридичних осіб і 6 приватних підприємців, - підсумовують у податковій. - Внаслідок допущених порушень донараховано майже 3,5 млн грн різних податків і зборів.

Зокрема, йдеться про: більш як 8,5 млн грн - податку на доходи фізичних осіб, 32,4 тис. грн - єдиного соціального внеску, 54,2 тис. грн - військового збору. Крім того, до порушників застосували штрафних санкцій та нараховано пені на суму більше 2,5 млн грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео