Віра Олександрович

На Тернопільщині медики зможуть провести понад 34 тисячі ПЛР-досліджень

Тести

У Тернопільський обласний Центр контролю і профілактики хвороб доправили 360 нових наборів для проведення ПЛР-досліджень на COVID-19.

Це дозволить медикам провести понад 34 тисячі відповідних досліджень, запевнили сьогодні, 8 грудня, у Пресслужбі МОЗ України. 

- Україна отримала другу партію закуплених наборів для проведення ПЛР-досліджень на COVID-19, - кажуть у МОЗі. - Державне підприємство “Медичні закупівлі України” одержало 6,6 тис. наборів для проведення лабораторних досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції для виявлення SARS-CoV-2, що загалом дозволять провести аж 633 тис. досліджень. 

Що цікаво, закупівлю цих наборів вдалося здійснити завдяки співпраці між Україною і Сполученим Королівством Великої Британії та Ірландії. 

- Держави підписали Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України і Державним секретарем її Британської величності, що діє через Департамент із ґарантування експортних кредитів, який функціонує як Агентство експортного фінансування Сполученого Королівства, - пояснюють у МОЗі. - Підписаний документ передбачає закупівлю 41 тис. 667 наборів реагентів для проведення 4 млн лабораторних досліджень методом ПЛР для виявлення SARS-CoV-2.

До слова, закупівлею зазначених ПЛР-наборів займалося ДП «Медичні закупівлі України». Саме вони уклали контракт із постачальником, що запропонував найбільш вигідну пропозицію. 

- Нагадаємо, першу партію із 6 250 наборів для проведення 600 тис. досліджень отримали ще 8 вересня, - уточнюють у МОЗі. - Всю цю кількість відправили у регіони. Друга партія надійшла 6 грудня. І нові набори вже передали в обласні центри контролю та профілактики хвороб МОЗ, зокрема й у Тернопіль.

Довідка. Тернопільський обласний Центр контролю і профілактики хвороб розташований за адресою: вул. Федьковича, 13. Докладнішу інформацію можна отримати за номером телефону: (0352) 52-14-25.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео