Віра Олександрович

На Тернопільщині нині роблять усе, аби вакцинувати якомога більше краян

Ярмоленко

Центр вакцинації у ТРЦ «Подоляни» сьогодні, 5 серпня, працюватиме аж до 21-ї години. Щепитися там можна американською вакциною Moderna.

На Тернопільщині нині роблять усе, аби приблизити вакцину до людей. Про це повідомили на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук».

- Центр вакцинації там працюватиме у тестовому режимі, - каже директорка обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Ярмоленко. – Це потрібно, аби зрозуміти, коли людям зручніше прийти на щеплення – у першій половині дня чи в другій. Проаналізувавши це, ми зможемо так змінити графік роботи центрів вакцинації, щоб було добре краянам. Тільки щеплення зможе вберегти усіх від госпіталізації або навіть смерті через COVID-19.

Нагадаємо, на Тернопільщині вже лабораторно підтвердили 52 випадки зараження штамом коронавірусу «Дельта». Вірогідність заразитися цією інфекцією значно знижується у вакцинованих людей.

- На вул. Коцюбинського, 3, у спортивному комплексі медичного університету, також проводять щеплення вакциною Moderna, - додає вона. – Натомість на просп. Злуки, 45 усіх охочих вакцинують препаратом Pfizer. Ревакцинацію AstraZeneca і CoronaVaс можна отримати на вул. Шпитальній, 4. Адже ми робимо все, аби приблизити вакцину до людей. Ми повинні боятися коронавірусу, а не розмов і фейків, пов’язаних зі щепленнями.

Принагідно вона запросила усіх охочих громадян віком від 18-ти років отримати щеплення вакциною Moderna. Не завадить це особливо освітянам, адже Тернопіль опинився перед реальною загрозою розпочати новий навчальний рік із дистанційного навчання. Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео