Оксана Бучко

На Тернопільщині обирали адвокатів для надання безоплатної правової допомоги

i-have-a-right-logo_1349x822

Одинадцятий конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, провели на Тернопільщині відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 06.11.2018 № 3957/7. Відбір проходили у два етапи. Після подачі документів рішенням комісії 12 із 13 адвокатів допустили до участі у другому етапі конкурсу.

На другому етапі конкурсу, який відбувся 21 січня, комісія провела індивідуальну співбесіду з кожним адвокатом. Під час проведення  співбесіди адвокати оцінювались за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості та вмінням представити приклади надання ними правової допомоги.

Результати одинадцятого  конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, будуть оприлюднені до 11 лютого  2019 року на офіційному сайті Координаційного центру з надання правової допомоги,  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області.

На сьогодні вже 214 адвокатів з Тернопільщини включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, а центрами з надання правової допомоги нашого регіону лише за 2018 рік укладено 183 контракти з адвокатами.

Нагадуємо, що в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео