Віра Олександрович

На Тернопільщині отримали сучасну апаратуру, що стежить за тиском і диханням хворих (фото, відео)

Лікарня1

У Тернопільському фтизіопульмонологічному медичному центрі для лікування хворих на COVID-19 отримали сучасне обладнання. Допомогли із цим благодійники. Урочистості із передачі оснащення відбулися сьогодні, 17 липня.

Власне, придбали монітори пацієнта і аналізатор електролітів компанія «Coca-Cola» за підтримки Товариства Червоного Хреста України.

– Маємо приємну подію. Добре, що представники бізнесу нині допомагають медикам, органам державної влади і місцевого самоврядування усувати наслідки епідемії COVID-19, – каже заступник голови Тернопільської обласної держадміністрації Олег Валов. – Це – загальносвітова практика. Приємно, що вона є і в нас. Не лише медики є на першій лінії боротьби із вірусом, а й бізнес долучається до цього процесу. Ми дякуємо компанії «Coca-Cola» за надану медичну апаратуру і за підтримку медичної галузі краю загалом. 

Він наголосив: до виклику такого рівня не були готові навіть у багатих розвинених державах. Що вже й казати про Україну. Тому співпраця із великим бізнесом заради подолання COVID-19 є для нас настільки важливою.

Лікарня2
Лікарня2

Нагадаємо, фтизіопульмонологічний медичний центр, розташований у селі Великі Гаї, за адресою: вул. Підлісна, буд. 26 а, - єдиний заклад обласного рівня, де надають допомогу хворим на COVID-19. Там навіть мали намір створити обласну інфекційну лікарню. Але наразі ці плани неможливо реалізувати через брак коштів. Втім, при потребі медики і влада готові збільшити кількість ліжкомісць.

– Основне завдання нашого товариства допомагати органам місцевого самоврядування і державної влади у гуманітарній сфері, – каже голова обласного товариства Червоного Хреста Олександра Бригадир. – І як тільки у нашій країні склалася така складна ситуація, ми почали звертатися до всіх меценатів і благодійників. Власне, до всіх небайдужих, хто має змогу допомогти. Із компанією «Coca-Cola» у нас – багаторічна співпраця. Зокрема, вони забезпечили своєю продукцією всі центри приймання крові.

Отже, медичний центр отримав 2 монітори пацієнта PG S50, аналізатор електролітів Lab-Analyt-910 Plus. Окрім того, невдовзі благодійники планують передати апарат штучної вентиляції легень Skan Respiro Plus.

Лікарня3
Лікарня3

Така медична апаратура нам дуже потрібна, каже головний лікар фтизіопульмонологічного центру Вадим Рудик. – Наприклад, аналізатор допоможе визначати рівень кисню і вуглекислого газу у наших пацієнтів. Крім того, ми отримали монітори. Це апаратура, що стежить за усіма основними функціональними показниками людини: частота серцевих скорочень, тиск, дихання тощо.

До речі, у медичному закладі для допомоги хворим на COVID-19 нині функціонують 12 ліжкомісць. На стаціонарному лікуванні там перебувають 10 пацієнтів.

Наша компанія є частиною громади, тому ми завжди долучаємося до вирішення гострих проблем, наголошує директор Рівненської філії «Coca-Cola» Володимир Костюк. Ми допомагаємо соціально-незахищеним верствам населення, а також опорним лікарням із початку пандемії. За запитами Червоного Хреста України загалом передали для медичних закладів обладнання на суму близько 8 млн грн. 

Окрім того, за його словами, компанія продовжує забезпечувати медзаклади і їхніх працівників своєю продукцією. Зокрема, Тернопіль і Тернопільська область від благодійників уже отримали понад 6 тисяч пляшок напоїв.

Фото з сайту Тернопільської обласної держадміністрації 

Вибір читачів за тиждень

Відео