Олеся Поліщук

На Тернопільщині п'ять громад отримають субвенцію для підтримки тих, хто страждає від насильства

насилля

П’ять територіальних громад Тернопільщини отримають субвенцію з державного бюджету на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Це Лановецька, Товстенська, Теребовлянська, Тернопільська та Шумська територіальні громади.

- Лановецька міська територіальна громада отримає майже 1,1 млн грн на облаштування денного центру соціально-психологічної допомоги. Це дозволить приймати там постраждалих від домашнього насильства строком до 10 діб, - повідомляє ГУ Національної соціальної сервісної служби у Тернопільській області. - Для цього в громаді вже виділили приміщення у центрі міста і планують найняти працівників, щоб організувати цілодобову роботу служби. Кошти субвенції спрямують на ремонт, придбання меблів. Це буде перший заклад такого типу в області.

Ще 5 територіальних громад отримають кошти на створення консультативної служби – там будуть надавати разові чи періодичні консультації постраждалим особам та їхнім законним представникам щодо прав, заходів, соціальних послуг, якими ця особа може скористатися.

- Щоб запустити роботу таких служб громади отримають фінансування в розмірі: Лановецька міська територіальна громада - 248 тис 200 грн, Товстенська селищна територіальна громада – 208 тис. 210 грн, Теребовлянська міська територіальна громада – 140 тис. грн, Тернопільська міська територіальна громада – 140 тис 672 грн, Шумська міська територіальна громада – 184 тис 165 грн – йдеться у повідомленні.

В цілому, нова субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам становить 274,2 мільйона гривень, завдяки їй 125 громад в Україні отримають кошти для створення та покращення діяльності спеціалізованих служб, зокрема, притулків, денних центрів, консультативних служб, придбання автомобілів для мобільних бригад при притулках. Як повідомляв «Терен», на Тернопільщині призначили керівника Головного управління Нацсоцслужби України.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео