Віра Олександрович

На Тернопільщині поставили за мету спростити життя платникам податків

Е-повернення

Платники податків з Тернопільщини, які скористалися застосунком «Е-повернення», без проблем отримали понад 40 млн грн.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На початку серпня 2021 року у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області сформували 2 806 електронних висновків щодо повернення помилково або надміру сплачених коштів, - уточнюють податківці. - Відтак платникам уже повернули 40,3 млн грн.

Підприємцям варто мати на увазі, що електронний сервіс «Е-повернення» суттєво спрощує процедуру повернення помилково та/або надміру сплачених платежів. Адже платники податків мають змогу дистанційно подати заяву на повернення коштів через Електронний кабінет, так би мовити, - у «три кліки», причому у режимі – 24/7.

- Для цього у головному меню Електронного кабінету в розділі «Заяви, запити для отримання інформації» потрібно вибрати форму Заяви про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені (J1302001 – для юридичних осіб або F1302001 – для фізичних осіб), - пояснюють у податковій. - Після заповнення реквізитів документ треба зберегти, підписати і відправити.

Окрім того, варто пам’ятати, що повернення помилково та/або надміру сплачених коштів можливе лише упродовж 1095 днів від дати їхньої сплати й за умови, що у такого платниками немає податкового боргу.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео