Орест Сарматський

На Тернопільщині вчителька-переможець конкурсу Global Teacher Prize Ukraine зробила несподівану заяву

508ea411d628ccc3 (Copy)

Оваціями, квітами та феєрверками з конфетті зустріли у Козівській гімназії імені Володимира Ґерети педагога Оксану Юрків, яка стала найкращою вчителькою фізкультури 2021 року на конкурсі Global Teacher Prize Ukraine. Дякуючи за вітання всьому колективу школи та юним гімназистам, Оксана Юрків повідомила їм новину.

- Не було б вас, не було б цієї перемоги. Коли я дізналася, що призовий фонд номінації, у якій я перемогла, сягає 30 тисяч гривень, то я одразу вирішила, що ми придбаємо інвентар для корфболу. І, якщо ви будете займатися зі мною, то ми досягнемо ще більших висот, - сказала переможниця престижного міжнародного конкурсу.

Нагадаємо, корфбол — командна гра з м'ячем, яка дуже популярна у більш як 50 країнах світу. Як повідомляв «Терен», Оксана Юрків з Козови стала найкращою вчителькою фізкультури 2021 року на конкурсі Global Teacher Prize Ukraine. Вона працює у Козівській гімназії імені Володимира Ґерети впродовж 7 років. Жінка каже, за цей час провела понад півтисячі уроків фізкультури. У Києві на церемонії народження Оксані Юрків вручили 30 тисяч гривень та освітню поїздку до Німеччини. Global Teacher Prize — світова щорічна «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським підприємцем та філантропом Санні Варкі у 2014 році. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео