Віра Олександрович

На Тернопільщині всіх попросили святкувати, пам’ятаючи про маски і дистанцію (фото)

Засідання

Дотримуватися протиепідемічних заходів, що діють під час перебування території у так званій «зеленій» карантинній зоні, закликали всіх жителів Тернопільщини. На думку експертів, це особливо актуально під час урочистих святкувань – Дня Прапора, Дня Незалежності і Дня міста у Тернополі.

Так вирішили на терміновому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Головував на цьому зібранні перший заступник голови обласної держадміністрації Ігор Дем’янчук. Нагадаємо, в Україні посилили контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Роблять це в усіх регіонах для стримування розповсюдження коронавірусної хвороби. Такою була вимога Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

- Зараз ситуація із коронавірусною хворобою в Україні - контрольована, але ми бачимо тенденцію до зростання і маємо розуміти, що не час розслаблятися, - наголосив посадовець. - Перемогти епідемію можна, лише докладаючи спільних зусиль. Кожен може носити маски, дистанціюватися від інших і отримати щеплення.

Свіжу інформацію про ситуацію із захворюваністю на коронавірус у Тернопільській області озвучила головний санітарний лікар нашого краю Оксана Чайчук.

- Констатуємо поступове зростання захворюваності, причому маємо нові летальні випадки серед людей віком до 50-ти років, - каже вона. – Зокрема, померла 48-річна жінка, яка перебувала на апараті ШВЛ. Нагадаю також, що у нас доведена циркуляція штаму «Дельта». Є випадок, зафіксований навіть серед дитячого населення.

Принагідно керівниця ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України» озвучила свіжу статистику щодо вакцинації на Тернопільщині.

- За останню добу провели 470 досліджень методом ПЛР, - уточнює вона. - Також зафіксували 1 летальний випадок у Чортківському районі.

Про готовність медиків до подальшого перебігу епідемії на території нашого краю розповіла заступниця начальника управління-начальник відділу надання меддопомоги населенню управління охорони здоров'я Тернопільської обласної держадміністрації Тетяна Скарлош.

Скарлош
Скарлош

- Станом на сьогодні в області продовжують хворіти 609 осіб, з них на амбулаторному спостереженні – 511, - каже вона. - У визначених закладах охорони здоров’я на стаціонарному лікуванні перебувають 98 осіб: 94 - дорослих, 4 - дітей. Всього кисневої підтримки потребують 79 осіб.

Зачитав рішення нещодавно призначений директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту населення та взаємодії з правоохоронними органами Тернопільської обласної державної адміністрації Василь Ясіновський.

Ясіновський
Ясіновський

Відповідно, всіх краян, а також представників виконавчої і представницької влади на місцях, а також суб’єктів господарської діяльності попросили дотримуватися певних порад, щоб провести святкові дні безпечно і захищено: - якщо ви помітили такі симптоми, як кашель, нежить, біль у горлі, чхання чи підвищення температури тіла, - краще залишитися вдома; - краще утриматися від відвідування масових заходів, якщо ви входите до груп ризику тяжкого перебігу коронавірусної хвороби; - не варто забувати про дистанцію і захисні маски в громадських місцях, треба регулярно мити руки. До речі, нещодавно відбулося також засідання міського Штабу із подолання надзвичайної ситуації, пов’язаної із COVID-19. Там ухвалили кілька цікавих рішень. Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео