Оксана Бучко

На Тернопільщині з початком жнив приділяють особливу увагу пожежній безпеці врожаю

226145715_128488762779865_1181046668348401680_n

Початок жнив потребує особливої уваги, зважаючи на аномальну спеку на теренах України, коли для займання достатньо маленького недопалка чи сірника на узбіччі дороги. Це може принести величезні збитки аграрному комплексі, тому із настанням жнивної кампанії інспектори Тернопільського районного управління проводять роботу щодо утримання пожежної безпеки нового врожаю.

Як інформує районне управління ДСНС, комплекс протипожежних заходів, які розпочинають з правильного облаштування території підприємств і закінчують дотриманням протипожежного режиму, також включає такі вимоги: -підприємства площею понад 5 га повинні мати не менше двох в’їздів на відстані за периметром не більше 1500 м; -будівлі, довжина яких складає понад 18 м, повинні мати проїзди з обох боків; -біля пожежних водоймищ облаштовуються майданчики розміром 12х12 м для розвороту пожежної техніки; -великі за площею склади ділять на відсіки протипожежними стінами з межею вогнестійкості 150 хв; -площа секції не повинна перевищувати 300 м², а кількість зерна - 3000 т; -на стіни наносять яскраві лінії та написи, які обмежують граничну висоту зернового насипу.

Рятувальники звертаються до працівників сільськогосподарської галузі та всіх громадян із проханням бути вкрай обережними з вогнем, адже пожежі легше запобігти, ніж ліквідовувати її наслідки.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео