Віра Олександрович

На Тернопільщині зарплату підвищують лише після виклику «на килим»

Комендат1

Саме завдяки спільним діям органів влади підприємства Тернопільщини погасили утворені торік зарплатні борги і збільшили рівень оплати праці своїм працівникам.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Торік працівники Головного управління ДФС в області заслухали керівників 56 підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплат, податку на доходи фізичних осіб і єдиного соціального внеску, - каже начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. - За наслідками проведеної роботи на 55-ти підприємствах ліквідували заборгованість із зарплати у сумі майже 11 млн грн, із податку на доходи фізичних осіб – майже 1,7 млн грн, із єдиного соціального внеску (ЄСВ) – понад 1,7 млн грн.

Окрім того, тривала індивідуальна роз’яснювальна робота із керівниками 153 підприємств. За її наслідками 152 підприємства погасили заборгованість із зарплати в сумі понад 5 млн грн. До того ж, вони сплатили майже 2,9 млн грн з податку на доходи фізичних осіб і понад 12,6 млн грн ЄСВ.

- Працівники органів ДФС Тернопільщини спільно зі співробітниками органів місцевої влади здійснюють контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці, - додає він. - Торік на засіданнях комісій заслухали керівників 409 підприємств і організацій, де зарплату виплачували у мінімальному чи нижче розмірі.

Відтак, на 392-х підприємствах підвищили рівень виплати зарплати. Як наслідок, до бюджету надійшло понад 2,8 млн грн податку на доходи фізосіб і майже 3,3 млн грн ЄСВ.

- Провели роз’яснювальну роботу із аналогічних питань з керівниками 849 підприємств і організацій області, - продовжує Ігор Комендат. - За їх наслідками, всюди підвищили рівень оплати праці і до бюджету надійшло майже 4 млн грн податку на доходи фізосіб і понад 4,4 млн грн ЄСВ.

Спільна робота усіх гілок влади у напрямку детінізації ринку праці залишається пріоритетом фіскальної служби і цього року, наголосив він.

- Прогнозувати стабільні надходження податку на доходи фізосіб, які без жодного перебільшення забезпечують фінансову самостійність і стабільність громад, можна лише за умови безумовного дотримання суб’єктами господарювання вимог щодо легальної і повної оплати праці, – наголосив Ігор Комендат.

Фото, надане Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео