На тернополян чатує небезпека при вживанні молочної продукції
Про небезпеку при вживанні молочної продукції попереджають тернополян та закликають не купувати їх на стихійних ринках.
Про шкідливість стихійних ринків у Тернополі ТЕРЕН писав вже неодноразово. Але проблема все ж залишається актуальною. Попри те, що ще торік у нашому місті на вулиці Шептицького відкрили продуктовий ринок «ВІП-МАРКЕТ».
- В період, коли продавці стихійного ринку з вулиці Шептицького перейшли на санкціонований ринок, відсоток фальсифікованого молока становив 83% ! Сьогодні, серед товарів молочного відділу, які привозять продавці з домашніх господарств, трапляються лише поодинокі випадки, коли при проведенні досліджень показники не відповідають нормам. І то лише серед тих продавців, які переходять на офіційний ринок після того, як муніципальна поліція «розганяє» їх зі стихійного, - пише начальник Управління Держспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець на своїй сторінці у Facebook.
Найбільша проблема молочної продукції на стихійних ринках, це те, що люди розбавляють молоко водою, а в сметану та сир додають борошно та муку.
- До виявлених фальсифікатів наші спеціалісти додають кавовий розчин, щоб унеможливити їх подальший продаж, - наголошує Василь Хомінець.
На санкціонованому ринку працює лабораторія, у якій перевіряють якість продукції, а також, аби продавати тут, потрібна довідка від ветеринара, про те, що корова здорова.
- Вихлопні гази, пил чи, навіть, комашки чи жучки можуть становити значну небезпеку! Спека та прямі сонячні промені також сприяють бродінню та розмноженню небезпечних бактерій, - попереджає Василь Хомінець.
Фото зі сторінки Василя Хомінця