Віра Олександрович

Нагороди за вулицю Чорновола попросив вручити тернопільський депутат (фото, відео)

Частина вулиці В’ячеслава Чорновола – від перехрестя з вулицею Богдана Хмельницького до перетину з Франка і Коперника - після реконструкції стала схожою на шматочок Парижа, вважає тернопільський депутат Володимир Гринда. 

Він упевнений, що простір там нині став відкритішим і вулиця виглядає набагато охайнішою. І така картина, як він помітив, дуже подобається тернополянам. Через це політик попросив відзначити або якось нагородити усіх, хто мав стосунок до втілення такої ідеї.

- Тепер це – одна з найкращих вулиць центру, - говорить Володимир Гринда. – Вона направду нагадує нам Париж!

Нагадаємо, це той же депутат, який нещодавно відзначився пропозицією про заборону торгівлі білизною у релігійні свята («Терен» писав про це ТУТ – прим.). Відтак його нову ідею у залі зустріли іронічними посмішками і навіть сміхом.

Депутати
Депутати

Втім, варто уточнити, що нова заява депутата таки має сенс. Адже зміни на вулиці Чорновола торкнулися не лише заміни покриття проїзної частини і пішохідних зон, а також облаштування велодоріжки. Там демонтували чимало строкатих рекламних вивісок і дашків, що псували вигляд дороги, що веде до центральної частини міста. У більшості випадків комунальники дійшли порозуміння з власниками закладів та установ. Планується, що згодом міська влада розробить паспорти для кожної будівлі. Саме у них обумовлять усі особливості зовнішнього вигляду кожного дому.

Чорновола1
Чорновола1

Окрім того на тротуарах висадили молоді клени. Із міського бюджету на все це виділили 5 мільйонів гривень, хоча кошторис, можливо, доведеться уточнювати.

Чорновола2
Чорновола2

Головний підрядник реконструкції – тернопільська фірма «Інвестбуд». Роботи на вул. Чорновола майстри почали у липні. Спершу повністю замінили водопровід, відремонтували каналізаційну систему. Окрім іншого, вони на тротуарі встановили 5 ваз із кущиками декоративного барбарису, 7 лавок і 6 нових сміттєвих урн. Тож не дивно, що у соцмережах молодь публікує фото, зроблені на фоні оновленої вулиці, при цьому відзначаючи, що вона перетворилася на «селфі-зону» або стала «інстаграмною».

До речі, про те, що також відбувалося на сесії 5 жовтня читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео