Віра Олександрович

Навіщо у Тернопіль запрошують… Андрія Садового (відео)

Доки Андрій Садовий або хтось із його заступників особисто не приїде у Тернопіль і не виступить перед тернопільськими депутатами, сміття із сусіднього обласного центру на Тернопіллі не прийматимуть.

Під час сесії міської ради 2 червня міські депутати проголосували за рішення не приймати сміття зі Львівської області. Питання «Про розгляд листа Львівської міської ради» було серед перших у порядку денному. Доповідач - нинішній керівник управління ЖКГ Тернополя Олег Соколовський.

[embed]https://youtu.be/l4wzVP1DAy4[/embed]

У тексті рішення йдеться – «відмовити». Проте міська рада фактично відтермінувала цей процес. Адже до остаточного рішення, за ініціативи мера Сергія Надала, додали одну умову: рада не прийматиме жодне рішення щодо сміття доти, поки мер Львова Андрій Садовий або хтось із його заступників особисто не приїде і не переконає усіх у необхідності приймати чужі відходи. «За» були 22 присутніх. Хоча цю цифру нині «оскаржують» і активісти, і частина депутатів, яких не пустили на засідання (читайте ТУТ прим.).

unnamed
unnamed

Варто додати, про нові спроби влади Львова прилаштувати своє сміття на Тернопіллі нещодавно повідомили місцеві ЗМІ. Начебто постійна комісія Львівської міської ради уже погодила проект договору між комунальним підприємством «Львівспецкомунтранс» і нещодавно створеним у Тернополі товариством «Європейський екологічний альянс». І йшлося про будівництва об’єкта для тимчасового складування відходів. На його облаштування мали витратити майже 13 мільйонів гривень. Натомість Львів зміг би безкоштовно привезти у село Миролюбівку Тернопільського району 200 тисяч тонн пресованих відходів. І це при тому, що шість гектарів землі у тому місці зарезервували для побутових відходів із Тернополя, коли у 2009-му виникла сміттєва криза. Натомість місто продовжує возити своє сміття на давно закритий полігон у Малашівцях Зборівського району. Тобто у нас самих – проблем аж по вуха.

Власне, Олег Соколовський представляв ще кілька питань. Зокрема, «Про внесення змін до Статуту комунального підприємства “Тернопільводоканал”, «Про внесення доповнень в рішення міської ради від 16.06.2016 р. № 7/9/167», «Про передачу в комунальну власність міста житлового фонду Тернопільського національного економічного університету». Усі перелічені пункти депутати ухвалювали без обговорення.

[embed]https://youtu.be/tMEjhEc08IU[/embed]

Нагадаємо, сесія, яку дехто зі свободівців назвав «переломною», насправді минула не без проблем. Про те, що дійсно відбувалося у залі, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео