Віра Олександрович

Не ігнорувати прості правила попросили виборців на Тернопільщині (відео)

Труш

Під час голосування у неділю, 25 жовтня, усі жителі Тернопільщини повинні дотримуватися протиепідемічних вимог. На цьому наголосив голова обласної держадміністрації Володимир Труш під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). 

Нагадаємо, рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на Тернопільщині оновили. Згідно із ними, кілька міст і районів краю потрапили до «червоної» зони. Причому такі епідемічні рівні встановили із 26 жовтня на наступних 14 днів. Саме таким було рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

– Вибори будуть проходити в особливих умовах, у час пандемії COVID-19, – каже Володимир Труш. – Тому дуже важливо, щоб голосування пройшло максимально безпечно. 

Він звернувся до всіх жителів області з проханням – не ігнорувати заходи безпеки.

– Маски, антисептики, соціального дистанція – іншого рецепту немає, – наголошує очільник ОДА. – Також дуже прошу мінімізувати час перебування у приміщенні для голосування. Не ігноруйте ці прості правила, адже в іншому разі через кілька тижнів будемо мати нові спалахи захворювання. 

Зауважимо, епідеміологи рекомендують для здійснення голосування кожному виборцю використовувати особисту ручку. Окрім того, після виходу з приміщення дільниці варто залишати одноразові рукавички, інші одноразові засоби індивідуального захисту в контейнерах/урнах для централізованого збору та утилізації використаних засобів індивідуального захисту.

– Громадянину, який прийде на виборчу дільницю без маски, звісно ж, дозволять проголосувати. Однак йому доведеться сплатити штраф за недотримання карантину у громадському місці, – йдеться у роз’ясненні, яке дали у Центральній виборчій комісії. – Варто пам’ятати, що працівник правоохоронних органів, на якого покладена функція забезпечення контролю за виконанням протиепідемічних заходів, чергуватиме на кожній дільниці. І він буде змушений скласти відповідні адміністративні матеріали на порушника карантинних обмежень…

До речі, на вході до виборчої дільниці обов'язково мають бути обладнані місця зі спиртовмісними дезінфікуючими засобами для рук та інформаційні матеріали щодо протиепідемічних заходів. Біля входу та у приміщеннях для голосування буде розмітка, що вказуватиме на необхідність дотримання фізичної дистанції у 1-1,5 метра. До того ж, кількість людей, які одночасно перебуватимуть на дільниці, буде обмеженою.

Фото і відео зі сторінки Тернопільської обласна державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео