Тамара Коблик

«Не роздумуючи приїхав з Португалії, щоб захищати Україну»: загинув захисник з Тернопільщини

У Назара Мялікгулиєва залишилися дружина, діти, мама, брат і сестра. Вічна пам'ять Герою

Російські окупанти забрали життя щирого патріота, поета, відважного бійця 10 гірсько-штурмової бригади, мешканця с.Кобиловолоки Назара Мялікгулиєва. Військовослужбовець загинув під час виконання бойового завдання на східному напрямку оборони нашої країни. Про це повідомили у пресслужбі Теребовлянської міської ради.

До 2014-го Назар воював пером, а далі і до сьогодні - автоматом. Він захищав нас і Україну в 2014 році, - йдеться в повідомленні. - Коли 24 лютого почалася війна, не роздумуючи, приїхав з Португалії, щоб захистити нас і звільнити Україну. У 2022 році Назар потрапив на фронт вже всьоме, щоб до останнього подиху, до останнього стуку серця боротися за свою Україну.

Спогади про Назара та слова співчуття написав на своїй сторінці у фейсбуці і колишній голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна:

Його життєвим кредо було «Україну кохайте, Батьківщину любіть» і він до останнього подиху, до останнього стуку серця боровся за свою Україну, яку він бачив вільною, сильною, європейською без зла, війни і русні, - написав Степан Барна. - Спочивай з миром, Друже! Світла пам'ять Герою!

У Назара залишилися дружина, діти, мама, брат і сестра. Він був справжнім романтиком, з купою творчих ідей, адже писав чудові вірші. А ще любив тварин. Чи не тому в нього у фейсбучній стрічці чимало світлин з друзями нашими меншими.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Назара Мялікгулиєва з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, Лановеччина втратила ще одного Героя: сьогодні зустрічатимуть тіло.

Фото Теребовлянської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео