Віра Олександрович

Не варто тривожитися: у Тернополі забезпечують нормальну життєдіяльність міста 

Вода у Тернополі відповідає усім санітарно-хімічним показникам. Рівень радіаційного фону – вдвічі нижчий за порогове значення.

Про це повідомили на сайті міської ради. Також, за даними Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб, радіаційний фон у міській територіальній громаді (МТГ) - у межах норми.

У повідомленні йдеться (цитуємо): «…Станом на 1 березня 2022 року, о 9 год., показник радіаційного фону становив від 10-14 мкР/год, при пороговому значенні - 32 мкР/год. Також, на сьогодні не зафіксовано перевищень мікробіологічних і санітарно-хімічних показників, а вода відповідає вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Зауважимо, у зв’язку із введенням воєнного стану на території України і з метою забезпечення функціонування сфери охорони здоров’я в особливий період на базі ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України (ОЦКПХ МОЗ)» і відокремлених структурних підрозділів сформовані та щоденно працюють групи оперативного реагування, що здійснюють моніторинг радіаційного фону в 10 контрольних точках на території області тричі на добу, а також щоденний моніторинг якості та безпечності води питної, що подається населенню.

До речі, в місті продовжують працювати комунальні служби. Щоб вони могли і надалі повноцінно виконувати всі свої функції, потрібно вчасно вносити показники лічильників і сплачувати за спожиті послуги.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео