Віра Олександрович

Не врахували ризики: підприємці з Тернопільщини втратили понад 500 ліцензій

Ліцензія

Через продаж алкоголю і цигарок неповнолітнім підприємців на Тернопільщині підприємців позбавили ліцензій. Причому стається таке не вперше.

Власне, й інших порушень вистачає, повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 10 місяців працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС в області провели 215 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, - звітують у податковій. - До порушників застосували фінансові санкції на суму 3,1 млн грн.

Відтак фахівці встановили 218 порушень норм законодавства, що регулює виробництво й обіг спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

- Зокрема, виявили 111 фактів торгівлі алкоголем за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних, - кажуть у податковій. - Крім того, зафіксували 36 фактів роздрібної торгівлі тютюновими виробами поштучно. Мали місце 25 випадків, коли реалізовували алкоголь на розлив для споживання на місці тощо.

До речі, упродовж січня-жовтня анулювали 270 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем. Ще 232 ліцензії скасували на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

- Причому 13 ліцензій забрали через продаж тютюнових виробів та алкоголю неповнолітнім, - наголошують у податковій.

Що цікаво, загалом підприємці області нині використовують 4 522 ліцензії на реалізацію алкоголю і тютюну.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео