Ростислав Фук

Норвезький Червоний Хрест передав автомобілі на Тернопільщину (фото)

Завдяки їм надаватимуть медичну допомогу переселенцям, а також виїжджатимуть у віддалені населені пункти області

П'ять спеціально обладнаних автомобілів передали з Товариства Червоного Хреста Норвегії на Тернопільщину. Про це повідомили у Департаменті охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації.

Машини забезпеченні усіма необхідними лікувальними засобами, щоб надавати медичну допомогу внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території Тернопільської області.

Медична бригада кожного авто складатиметься із 4 людей: водія, лікаря, медсестри та психолога.

Ми дякуємо Товариству Червоного Хреста Норвегії за те, що саме у такі складні часи ми знаходимо можливість для співпраці і ця співпраця, як ми бачимо, є справді дуже результативною. Спеціалізовані машини разом із медиками виїжджатимуть у хаби на території Тернопільщини, де знаходяться внутрішньо переміщенні особи. Загалом, у складі медичних бригад, що працюватимуть із цими авто, буде 28 працівників, 16 з них є фахівці із числа внутрішньо переміщених осіб, - розповідає директорка департаменту охорони здоров'я ТОВА Ольга Ярмоленко.

Також спеціалізовані бригади виїжджатимуть у віддаленні населенні пункти області, де люди потребуватимуть медичної допомоги.

Фото: Департамент охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео