Віра Олександрович

Нове: бізнесмени на Тернопільщині масово виходять із «тіні»

Власну справу на Тернопільщині у 2018-му розпочали майже 4 тисячі платників податків.

Причому найбільший «сплеск» активності припав на вересень, повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– За 9 місяців 2018 року у ДФС в Тернопільській області зареєстрували 3 992 нових платників податків, – кажуть фахівці. – Серед них: 794 – юридичних осіб і 3 198 фізичних осіб-підприємців.

Як свідчить аналітика органів ДФС Тернопільщини, кількість новостворених суб’єктів господарювання за цей період перевищує кількість тих, хто із різних причин вирішив припинити господарську діяльність. Зокрема, реєстрація підприємницької діяльності активізувалася у вересні.

– Якщо зазвичай щомісяця реєструвалися 300-340 підприємців, то у вересні – аж 448 підприємців, – кажуть у податковій. – Це – на третину більше за середні показники попередніх місяців.

Як вважають в управлінні обслуговування платників податків ГУ ДФС у Тернопільській області, пояснюється така картина тенденцією поступового виходу бізнесу із «тіні».

Фото авторки

Довідка. На початку жовтня на обліку в ДФС області перебували 57 734 основних платників податків. Серед них: 22 760 - юридичних осіб і 34 974 - фізичних осіб-підприємців. Порівняно із торішніми 9-ма місяцями кількість платників зросла на 990 юридичних і фізичних осіб.

Вибір читачів за тиждень

Відео