Віра Олександрович

Оборонний завод у Тернополі тепер поріжуть на брухт? (фото)

Bilan2

Тернополянина Тараса Білана звільнили з посади директора оборонного заводу «Промінь». Тепер цим важливим для України підприємством керуватиме «людина з Києва».

Про це депутат міської ради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» сьогодні, 21 лютого, повідомив на власній сторінці у мережі «Фейсбук».

Снимок
Снимок

Цитуємо допис: «ТОГО «Тернопільські підсумки» просили розмістити таку інформацію: «Сьогодні, в Дні пам’яті Небесної Сотні, представник «недобитої» команди Януковича - перший заступник голови Державного Концерну « Укроборонпром» Кострицький В.В. звільнив волонтера із трьома бойовими нагородами - Білана Т.Б. із посади директора заводу «Промінь» (Тернопіль.). Звільнив за те, що останній за 2017 р. погасив заборгованість у зарплатам (борг часів Януковича) за 2013, 2014, 2015, 2016 роки. Звільнив за те, що сьогодні боргів завод не має. Звільнив для того, щоб завод оголосили банкрутом і порізали на металобрухт. Для цього привези директором людину із самого Києва…»

Власне, колись потужне державне науково-технічне підприємство «Промінь» лихоманило тривалий час. Попередні керівники довели військовий завод до банкрутства – 10 мільйонів боргів і відсутність світла. Рятувати «Промінь» тернопільський волонтер Тарас Білан почав у грудні 2015 року. Принаймні витягнути завод із боргової ями йому вдалося. З’явилися надії на запуск виробництва необхідної нині для України військової продукції.

Додамо, Тарас Білан часто на сесіях міської ради робить гучні заяви (читайте ТУТ і ТУТ). Зокрема, на останньому засіданні він попросив своїх колег підтримати його боротьбу із одним із керівників «Укроборонпрому». Мовляв, цей «недолюстрований» чиновник нині умисно шкодить Україні. Очевидно, йшлося саме про Володимира Віталієвича Кострицького.

Кострицький
Кострицький

Нагадаємо, незабаром може виникнути і ще одна серйозна проблема. Підприємство «Промінь» надало підприємцям із ринку «Аляска» для торгівлі земельну ділянку на 282 квадратних метри на вул. Леся Курбаса за ціною 5 грн 82 коп. в оренду на три роки (читайте ТУТ ). Нове керівництво може від такої ідеї відмовитися.

Фото автора і з сайту http://ukroboronprom.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео