Ростислав Фук

«Онука в лікарні»: жительку Тернопільщини обдурили на чималу суму

До пенсіонерки зателефонував невідомий, який представився працівником медзакладу

85-річна тернополянка віддала шахраям 1700 євро на лікування своєї онуки, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Як встановили правоохоронці, до пенсіонерки зателефонував невідомий, який представився працівником медзакладу, і повідомив, що її онука потрапила в лікарню і їй необхідна термінова дороговартісна операція.

Жінка погодилася і попросила додзвонювача прийти до її будинку, бо вона через похилий вік не може поїхати в місце зустрічі. Згодом до під’їзду багатоповерхівки підійшов невідомий та забрав готівку. Пенсіонерка зв’язалася з онукою та зрозуміла, що її ошукали.

Відомості про подію внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

«Родич в біді» - це один із видів злочинів, пов’язаних із привласненням коштів шляхом обману: люди віддають гроші та цінності, аби вберегти рідних від неіснуючої небезпеки. Запам’ятайте: якщо від вас вимагають гроші – це аферисти. У разі якщо телефонує невідомий та просить грошей: запитайте, як його звати, перепитайте прізвище та ім’я родича. Після цього шахраї зазвичай кидають слухавку. Обов’язково зателефонуйте родичу. Якщо його телефон не відповідає чи відключений – не панікуйте. Зателефонуйте до поліції й дізнайтеся, чи знаходиться там ваш родич. Завжди перевіряйте отриману інформацію від незнайомців. Не поспішайте виконувати їх умови, – кажуть правоохоронці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео