Віра Олександрович

Останнє попередження зробив головний поліцейський Тернопільщини (відео)

Богомол

Головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол пригрозив перевірками і протоколами усім, хто не погодиться виконувати посилені карантинні вимоги, виписані для «червоної» зони. Стосується це, зокрема, освітян і підприємців.

- Поліція не буде робити заслони перед школами і садочками, а також дошками входи до ресторанів і кафе не забиватиме, - каже він. – Це – не наша функція. Проте якщо ресторани, заклади освіти не будуть виконувати норми, виписані в карантинних заходах, відповідно, будуть складатися протоколи.

Принагідно Олександр Богомол нагадав, що постанова Кабміну, яку виконують поліцейські, - оскаржена, але не скасована. Рішення комісій ТЕБ та НС також не оскаржені в судовому порядку.

Тож від 14 вересня слід очікувати посилення і контролю, і боротьби із порушниками обмежень, введених для «червоної» і «помаранчевої» зон. Про це йшлося на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС при облдержадміністрації відбулося 11 вересня. Фактично, там лише підтвердили те, що сказали у Києві, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) 10 вересня.

Підтримав позицію правоохоронців начальник обласного управління охорони здоров`я ОДА Володимир Богайчук. Тим паче, свіжа статистика – не тішить.

Богайчук
Богайчук

- Наразі ситуація ще контрольована, але всі ліжка, визначені для хворих на коронавірусну інфекцію, вже заповнені, - стверджує він. - Ми продовжуємо звертатися до жителів області із проханням не ігнорувати правила адаптивного карантину. Люди розслабилися, не дотримуються елементарних вимог...

Нагадаємо, ще два райони у Тернопільській області - Заліщицький і Збаразький потрапили до «червоної» зони із 14 вересня. У ще кількох районах ситуація ускладнилася, а тому вони перейшли до «помаранчевої» зони. Тож у нашому краї вже давно немає жодного району, який належать до «зеленої» зони.

Фото і відео зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео