Віра Олександрович

Отакої: активісти у Тернополі захищали… чиновника (відео, фото)

Активісти

Відстороненого від виконання обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Віктора Мартинюка на сесії обласної ради захищали представники кількох громадських осередків.

Власне, представникам громадськості на засіданнях дають слово традиційно. Так було і цього разу, 2 листопада. Але першими до трибуни пішли не хто інший, як члени спілок учасників АТО, ветеранів Афганістану, а також Самооборони Майдану Тернопільщини.

[embed]https://youtu.be/wKXqlOS4I1c[/embed]

- Ми розуміємо, що він – не ідеальний, були із ним теж суперечки, - каже координатор волонтерської групи «Схід та Захід єдині» Василь Конько. – Але ми вже налагодили співпрацю. Для вояків АТО зарезервували чимало землі. На Львівській трасі виділили 800 ділянок. Чому людина не може працювати далі?

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 24 жовтня звільнив із посади виконуючого обов'язки голови Державної служби із питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха. Премєр Володимир Гройсман пообіцяв, що вже 25 жовтня звернеться до Генеральної прокуратури і в Національне антикорупційне бюро із закликом порушити справи проти Цвяха і керівників районних управлінь відомства, яке він очолював. Очевидно, саме тому «у немилість» потрапив і Віктор Мартинюк.

[embed]https://youtu.be/WMCnIkmkgXg[/embed]

- Він не звільнений, а лише відсторонений, то нехай і далі працює, - зауважив голова обласної ради Віктор Овчарук.

Втім, вояки спокою очільника не поділяють, а тому наполягають, аби Віктор Мартинюк і далі очолював Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області. Адже із ним уже добре налагодили необхідну кооперацію.

Активісти_Мартинюк
Активісти_Мартинюк

Була на сесії і ще одна група активістів - представники села Стінка Бучацького району. Вони теж озвучили своє звернення. Люди вимагали продовжити ремонт дороги до їхнього села, адже там залишилася  ділянка лише у 2 км. Причому вона нині у такому стані, що проїхати там неможливо.

[embed]https://youtu.be/3xd7SJiqQ3s[/embed]

Особливо уважно слухав активістів голова обласної держадміністрації Степан Барна. Проте своєї думки про конфлікт, що виник у селі із дорожниками, у голос не сказав. Чи будуть зусилля селян плідними – побачимо незабаром. А ситуація там – дійсно непроста: люди не дозволили вивозити техніку, довелося у ситуацію втручатися поліції. Аби не було гірше…

Селяни_Стінка
Селяни_Стінка

Люди Стінка
Люди Стінка

До речі, на сесії також йшлося про таке – читайте ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео