Тамара Коблик

Патріарху УГКЦ вручили найвищу відзнаку Тернопільщини (фото)

Почесну відзнаку вручили Блаженнішому Святославу Шевчуку після перегляду містерії непокори «Голгофа», що присвячена 130-ій річниці з дня народження Йосифа Сліпого

Почесну відзнаку «За заслуги перед Тернопільщиною» імені Ярослава Стецька вручив Главі Української греко-католицької церкви Блаженнішому Святославу Шевчуку очільник Тернопільської обласної ради Михайло Головко. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної ради.

Рішення нагородити високоповажного гостя нашого краю найвищою відзнакою Тернопільської обласної ради було прийнято передовсім з великої вдячності за розбудову Української Греко-Католицької Церкви, допомогу збройним силам України, самовіддану підтримку волонтерського руху.

Особливо відрадно було здійснити вручення у Тернопільському обласному академічному українському театрі ім. Т. Шевченка після перегляду феноменальної містерії непокори «Голгофа». Вплив мистецької атмосфери, в якій ми перебували, та сила натхнення і Божої благодаті сповнили нас усіх неймовірним духовним піднесенням, — зазначив Михайло Головко.

Нагадаємо, у Тернополі Блаженніший Святослав очолив літургію та відвідав поранених у лікарні.

Почесна відзнака Тернопільської обласної ради «За заслуги перед Тернопільщиною» ім. Ярослава Стецька заснована для нагородження за визначні заслуги у розбудові Тернопільщини, розвитку її економічного, науково-технічного, військового, гуманітарного, соціально-культурного потенціалу, вихованні дітей, захисті державних і регіональних інтересів, піднесенні міжнародного авторитету Тернопільської області, за благодійну, милосердну, громадську діяльність на благо Тернопільщини, вагомий особистий внесок в утвердження суверенітету Української держави.

Першим нагороду отримав третій Президент України Віктор Ющенко.

Фото Тернопільської обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео