Перший посуд: як вибрати пляшечку для годування малюка

Новини компаній

Пляшечка — необхідний посуд, якщо дитина перебуває на штучному або змішаному годуванні. Вона знадобиться, навіть якщо мама годує грудьми. Адже може виникнути ситуація, коли жінці слід відлучитися, або малюку треба дати воду, кроповий настій, ліки. Пляшечку можна купити в будь-якому дитячому магазині, але краще підійде аптека. В ній ви знайдете сертифіковані товари від перевірених дитячих виробників. Перед купівлею треба розібратися, яка пляшечка якнайкраще підійде для вашого малюка. Адже виробники пропонують великий вибір дитячого посуду.

UeW8-uVxxdF5LSyDw8veGMkwg4AL6aUJYDBZLdEzmbOstwLPK8sb2vDCDGpsJT_Xa63rAxNDTpcX8v1dpWvx0XPivLxzvankOxkBTkExkXBN-WxYQ-prZZ6Okg2e19onUcDjsy0k9vxlvd3QzHoub_U

Матеріал виготовлення — головний критерій вибору

Від матеріалу залежить термін служби, а також практичні якості пляшечки. За цією ознакою посуд поділяється на три категорії:

  1. Скляні. Цей матеріал витримує високі температури. Скло не всотує запахи та залишки їжі. Його легко мити та навіть можна кип’ятити. Але скло важке та крихке. Малюку важко тримати скляну пляшечку самостійно. Якщо вона впаде, може розбитися. Осколки здатні поранити дитину.
  2. Пластикові. Дитячі пляшечки не мають у складі бісфенолу. Щоб переконатися в цьому, треба знайти позначку BPA free. Пластикові пляшечки легкі та практичні. Вони не розіб’ються, якщо впадуть. Пластик легко відмивати від залишків суміші. Але на ньому можуть з'явитися подряпини. За перших ознак зносу пляшечку треба замінити.
  3. Силіконові. За характеристиками такі пляшечки схожі на пластиковий посуд. Силікон не боїться високої температури, але з часом може пофарбуватися.

4-cN45LOMwf4rI5fG8rBqABrJn7n_115wYMGwzWYHWAWAYSo9ZQ9DlbJ1lsHLVDNVrPBZumbxfD8CxruFRfppHd-Xyj6pF7qioy8-7YU5t78IkjV60wjvHGSrMQrrvdgUQnkZghsRxQa0sZv1YyWKSM

Особливості соски

Від цього елементу залежить комфорт для дитини під час годування. Зверніть увагу на такі характеристики:

  1. Матеріал виготовлення: латекс або силікон. Латексні соски м'якші. Силікон жорсткіший, але довше прослужить.
  2. Форма: анатомічна або ортодонтична. Анатомічна добре підійде, якщо малюк на змішаному годуванні. Він не буде відвикати від грудей. Ортодонтичну соску треба використовувати, коли з’явилися перші зубки.
  3. Розмір отвору. Від нього залежить швидкість потоку. Розмір отвору підбирається з огляду на вік дитини. У багатьох пляшечок навіть є позначка віку.

Зверніть увагу на антиколіковий захист соски. Він знадобиться, якщо дитина страждає від кольок. Такий захист усуває потрапляння повітря до пляшечки.

7EIiYxO8W-mwpuz3DEtLnG9Fg9mae2aRFY9pitFM_zjVh4QEbS2qTHd7CFP-4SIf1hBOz6EgAeFsD4WHOOQI-Tjv9fQEzqo3G9UTqxYlb8IICvhKhcvS9cxV6JmP740LBGQxDR0kKfVO9afZTag5FXc

Об’єм та дизайн

Розмір пляшечки підбирається залежно від віку дитини. Для немовляти буде достатньо 120 мл. А для дитини від 6 місяців потрібно вибрати пляшечку на 180 мл.

Дизайну відводиться другорядна роль. Яскрава пляшечка приверне увагу малюка. Він буде із задоволенням їсти. На пляшечці може бути малюнок. Хлопчику можна придбати посуд із блакитною кришкою, а для дівчинки — з рожевою. Додатково можуть бути передбачені ручки. Тоді малюку буде зручніше тримати пляшечку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео