Віра Олександрович

Петро Бойко: «Занизити вартість будівлі у центрі Тернополя планували у 7 разів» (відео)

Справа про намагання посадовців Тернопільської міської ради посприяти приватизації майна громади в історичній частині «файного міста» за значно заниженою вартістю стала частиною звіту головного прокурора Тернопільщини Петра Бойка про роботу у І-му півріччі.

Відбулася така пресконференція сьогодні, 30 липня. Йшлося про найбільш резонансні справи, які нині розслідують під процесуальним керівництвом прокурорів. Наприклад, йшлося про забудову узбережжя Тернопільського ставу. 

Франка
Франка

Нагадаємо, йдеться про двоповерхове приміщення колишньої залізничної лікарні за адресою: вул. Франка, 3. Доля цього приміщення давно турбує тернополян. Відколи у пресі з’явилася інформація про підозри, що виникли у прокурорів, у міській раді всіх переконують, що жодних протиправних дій ніхто не чинив.

– Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживань при спробі приватизації майна загальною площею понад 3 тисячі квадратних метрів, що належить громаді Тернополя, – розповідає пан Бойко. – За версією слідства, колишній директор підприємства, діючи за попередньою змовою групою осіб, переслідуючи корисливу мету приватизувати за заниженою вартістю нежитлові приміщення на вул. Івана Франка, підписав завідомо неправдиві документи про нібито проведення невід’ємних поліпшень орендованого майна. 

За словами очільника прокуратури, у документах йшлося навіть про ремонти, які орендар начебто виконав для поліпшення стану будівлі. Втім, експертиза усе це спростувала. Тому зловмиснику повідомили про підозру у замаху на незаконну приватизацію комунального майна та у службовому підробленні. Для нього вже обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

– Також оголосили підозру інженеру технагляду замовника, – додає прокурор. – Його звинувачують у видачі завідомо підробленого офіційного документа щодо вказаних приміщень. Для нього теж обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Наголошую, ми нині вживаємо заходи з метою встановлення інших осіб, причетних до спроби незаконної приватизації вказаних нежитлових приміщень.

Отож, саме позиція прокурорів, на думку Петра Бойка, зупинила протиправні дії осіб, спрямовані на безоплатне вибуття майна з власності територіальної громади на суму понад 30 млн грн. Тобто заниження вартості мало відбутися у понад 7 разів.

Фото і відео авторки, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео