Орест Сарматський

Під Тернополем запрацює те, що вирішить понад 100 проблем

Білецька ОТГ (Copy)

Минулого року Білецька об’єднана територіальна громада стала учасником четвертого раунду відбору учасників фази впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою».

Як повідомили «Терену» у Тернопільському регіональному офісі U-LEAD, у громаді вже завершують ремонтні роботи та невдовзі розпочнуть підготовку до відкриття ЦНАП.

- Білецька ОТГ в рамках співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою» отримає інституційну та матеріальну підтримку в створенні ЦНАПу. Зокрема, для приміщення ЦНАП будуть закуплені меблі, офісна техніка та все програмне забезпечення, не кажучи вже про дизайн та зонування. Усі працівники пройдуть тривалий навчальний курс, який розробляли кращі експерти Програми у сфері надання адміністративних послуг. Радіємо, що ще в одній громаді на Тернопільщині за підтримки U-LEAD запрацює сучасний ЦНАП, де будуть надаватися якісні послуги у комфортних умовах, – розповідає Наталія Онищук, керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD.

Новостворений ЦНАП надаватиме жителям Білецької громади понад 100 послуг. Мешканці зможуть, наприклад, зареєструватися як приватні підприємці, змінити місце реєстрації чи оформити всі документи для отримання субсидії.

Також планується надавати паспортні послуги, облаштувавши спеціально відведений кабінет відповідним обладнанням.  І все це – вдома, в рідній громаді.

- Ми стоїмо за крок до того, щоб облаштувати для усіх жителів громади легкий та зручний доступ до послуг. Як на мене, про це мріє кожна громада, а нам це майже вдалося, – зазначає сільський голова Дмитро Малик.

За його словами, вже восени кожен житель Білецької ОТГ зможе отримувати якісні адміністративні послуги в комфортних і зручних умовах в рідній громаді.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео