Ростислав Фук

Підприємство з Тернопільщини увійшло в п’ятірку найкращих свиногосподарств України

Більшість виробників свинини є автономними в плані забезпечення кормами

Асоціація «Свинарі України» назвала двадцятку ключових операторів ринку, що забезпечували близько 60% промислової пропозиції свинини та отримувала щонайменше 66% чисельності основних свиноматок в промисловому секторі станом на початок року. Так, п’яте місце посіло Підприємство з Тернопільщини «Агропродсервіс»,  пише agronews.ua.

Лютий для сектору закінчився несподівано та по-іншому, і ці події суттєво переграли ситуацію, яку маємо на ринку свинини. Адже з 24 лютого бойові дії охопили досить обширні території України, окрім тих операторів, які знаходилися безпосередньо в зоні бойових дій чи на тимчасово-окупованих територіях. Прямий вплив бойових дій відчули близько 400 свиногосподарств в десяти регіонах України і значною мірою ці дії охопили операторів в регіонах, де свинарство було досить активно розвиненим, зокрема це торкнулося Київщини, Чернігівщини, Дніпропетровщини і низки південних областей, хоча й не мали надто великої їх кількості, проте, тим не меш через ці обставини низка досить активних операторів залишилася ізольованими від вітчизняного ринку свинини і надалі залишаються, — коментує керівниця аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська.

Більшість виробників свинини є автономними в плані забезпечення кормами. Основна частина з них має ріллю, вирощують зернові, мають комбікормовий завод у структурі підприємства. Соєвий або соняшниковий шрот/макуху, а також премікси - закуповують.

Існує щонайменше 10 великих виробників, які входять до складу вертикально інтегрованих компаній, деякі з яких включають не лише переробку м’яса, а й роздрібну торгівлю.

Фото з відкритих джерел та аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України»

Вибір читачів за тиждень

Відео