Дмитро Підручний розповів про недоліки та переваги карантину (відео)

21_main

Як уже неодноразово зауважувалося, карантин вніс суттєві обмеження в тренування тернопільських спортсменів. Зокрема, капітан чоловічої збірної з біатлону, чемпіон світу та Європи Дмитро Підручний, попри багатотижневе перебування на зборах в Буковелі, виїжджав на трасу лише в середині квітня.

Про це спортсмен разом з колегою по команді Тарасом Лесюком розповів у телеінтерв'ю MOHYLNIAK BROTHERS.

- Для мене це своєрідний шок, - каже Дмитро. - За весь час, що я тренуюся, це вперше, коли понад місяць я не проїхав на лижах чи лижоролерах і метра. Це важко, особливо морально. Деякі відео з «закаток» я завантажував у соцмережі, а зараз із сумом їх переглядаю.

Деякі вправи спортсмен може робити вдома, однак цього ледь вистачає для підтримання форми.

- Вдома немає і половини необхідного обладнання. До того ж, коли звик впродовж років щодня спочатку кілька годин проводити в спортзалі, а потім ще бігти 15-20 кілометрів, а то й більше, то в умовах обмеженого карантину це аж ніяк не відтворити.

Однак у карантині є і свої переваги.

- Я спробував кілька нових видів спорту, навчився керувати гвинтокрилом, багато часу проводжу з дітьми та дружиною. Я нарешті відпочив. 

Про це і не тільки дивіться у відео:

Нагадаю, чемпіон світу та Європи Дмитро Підручний вирішив змінити професію. До цього спортсмен заступився за скандального російського колегу. А от молодша сестра Насті Меркушиної Олександра може стати наймолодшою учасницею юніорських змагань за всю історію спорту. Водночас Настя розповіла про панічний страх перед коронавірусом та повну відмову від тренувань на час карантину.

Фото, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео