Дарія Шевченко

На Тернопільщині скандал: поблизу села Славна незаконно зводять підприємство з переробки відходів тваринництва

203997570_336163271449963_6870185869688727278_n

За 700 м від села Славна Зборівської громади почали роботи зі спорудження цеху з переробки відходів тваринництва. Проте дозволу на це власник ділянки із Запоріжжя не має. Наразі цих 0,33 га землі - сільськогосподарського призначення. Змінити цільове призначення ділянки власник не зміг, бо за рішення не проголосували депутати Зборівської міської ради. А відповідно - там не мають права вести будівництво, але робітники трудяться.

Про розгляд цього питання на сесії Зборівської міської ради клопотала депутатка від партії «За майбутнє» Ярослава Білан-Римар. До представниці звернулись мешканці Славної.

- Наші депутати не проголосували за зміну цільового призначення ділянки, але ні в день сесії, ні нині на тій ділянці не припиняють роботи. Викопали криницю, завезли металеві конструкції, зварюють огорожу навколо. Ніхто не зважає на рішення і, вочевидь, на заяву жителів до поліції. Як ми з'ясували, найближчим часом там має бути переробка курячого посліду. У проєкті рішення сесії було зазначено, що хочуть змінити цільове призначення даної ділянки землі для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, - розповіла Ярослава Білан-Римар.

Як зазначила депутатка, на сесії був присутній і представник підприємства. Він сказав, що виробництво не несе жодної шкоди та небезпеки для здоров’я людей. Але фахівці запевняють, що викиди аміаку від такої переробки надзвичайно шкідливі, тому подібні об'єкти не можуть бути розміщені ближче, ніж за кілометр до населеного пункту. Про подальший перебіг подій читайте згодом на «Терені».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео