Віра Олександрович

Показники за 9 місяців додають оптимізму жителям Тернопільщини

Гроші

Фахівці спостерігають позитивну тенденцію щодо зростання надходжень до місцевих бюджетів Тернопільщини. Особливо тішить ПДФО.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Майже 4,1 млрд грн перерахували до місцевих бюджетів краю платники податків упродовж 9-ти місяців 2021 року, - каже в. о. начальника Головного управління ДПС в області Сергій Бабій. - Це – «плюс» 790,8 млн грн до надходжень за 3 квартали торік це складає 24%. 

Найбільше місцеві скарбниці отримали: податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиного податку (ЄСВ), плати за землю, податку на нерухоме майно та акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. 

- Із початку року платники перерахували 2,8 млрд грн ПДФО, що на 565,9 млн грн більше, ніж торік, - деталізує посадовець. - Представники малого бізнесу сплатили 565,3 млн грн ЄСВ, а це - на 17,5 млн грн більше, ніж у січні-вересні 2020 р. Плати за землю спрямували 319,5 млн грн, що на 43,8 млн грн більше, ніж торік. Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 135,1 млн грн, а це - на 31,6 млн грн більше, ніж за 3 квартали торік. Суб’єкти господарювання, які мають справу з підакцизними товарами, сплатили 95,9 млн грн, або «плюс» 17,5 млн грн до аналогічного торішнього періоду.

До речі, лише впродовж вересня платники податків перерахували до бюджетів територіальних громад 503,8 млн грн. Порівняно із показниками вересня 2020-го приріст надходжень склав 102,4 млн грн або 26%.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео