Віра Олександрович

Політика по-тернопільськи: Сергій Тарашевський хоче віддати свій мандат (фото)

Тарашевський1

Чергове засідання 12-ї сесії Тернопільської обласної ради планують провести у вівторок, 12 листопада. Наразі ж у найвищому представницькому органі краю тривають засідання постійних депутатських комісій.

Зокрема, члени комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, запобігання і протидії корупції, законності та здійснення демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави нещодавно розглянули 4 важливих питання.

Як повідомили на сайті облради, депутати там взяли до відома звіт обласної держадміністрації про використання коштів за 9 місяців цього року. Окрім того розглянули особисту заяву Сергія Тарашевського від 17 жовтня 2019 р. У ній він повідомив, що хоче скласти мандат. Після обговорення присутні вирішили рекомендувати обласній раді розглянути питання про дострокове припинення повноважень цим депутатом.

Власне, Сергій Тарашевський уже давно не є надто активним у депутатській діяльності. Зокрема, це доводить результат дослідження Руху «Чесно». Експерти ще у 2017-му передбачали, що тернополянин може втратити мандат. До того ж, місцеві радикали – не перші, лави яких політик вирішив залишити, адже він уже побував у багатьох партіях. Проте надовго не залишався в жодній. Нагадаємо, саме його – як заступника голови обласної ради Василя Хомінця свого часу пов’язували зі скандалом, що виник навколо обласної аптеки №78 і загалом аптечного управління. Сергія Тарашевського підозрювали навіть у намірах знищити це комунальне підприємство обласної ради.

До слова, на сторінці депутата у «Фейсбуці» впродовж останнього року були лише особисті фото і світлини із ділових поїздок, зокрема до Німеччини.

Також він виставляв чимало оголошень про пропозиції продажу або оренди приміщень. Жодних дописів про сесії обласної ради там немає. І це – зовсім не дивно, адже Сергій Тарашевський їх зазвичай не відвідував. Що цікаво, він брав участь в останньому засіданні 11-ї сесії, що відбулося 17 вересня. Тоді свою появою він навіть здивував колег. Цим подіям передували непрості обставини, через які фракція Радикальної партії в обласній раді розкололася і фактично перестала бути дієвою.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео