Тамара Коблик

Понад 230 млн грн податку на нерухоме майно отримали місцеві бюджети Тернопільщини

Це на 134,4 млн грн, тобто більш ніж удвічі, ніж у січні-вересні минулого року

Упродовж 9 місяців цього року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Тернопілля 230,3 млн гривень. Це на 134,4 млн грн, тобто більш ніж удвічі більше, ніж у січні-вересні минулого року. Про це повідомили у секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Основна сума сплаченого платежу припадає на власників нерухомості – фізичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад краю 121,8 млн грн податку на нерухоме майно, що на 110,6 млн грн більше, ніж у січні-вересні 2022 року.

Юридичні особи перерахували за нерухомість протягом 9 місяців року 108,5 млн грн цього платежу. Торік сума була на 23,8 млн грн меншою.

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад. Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за квадратний метр.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео