Віра Олександрович

Понад 500 ліцензій на Тернопільщині втратили безповоротно

E44ECF56-40F9-401D-A952-F7C37D88B910

Правила торгівлі алкоголем і тютюном порушували підприємці на Тернопільщині. Тож від початку року у нашому краї скасували понад 500 ліцензій.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-листопада 2020 року фахівці управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 261перевірку суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями ітютюновими виробами, - звітують у податковій. - До порушників застосували фінансові санкції на суму 13 млн 444,3 тис. грн.

За результатами проведених перевірок, фахівці встановили 308 порушень щодо реалізації і виробництва підакцизних товарів та застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі і громадського харчування.

- Так, виявили 68 фактів торгівлі алкоголем за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних, - кажуть у податковій. - Ще 44 випадки було продажу тютюнових виробів з полиць самообслуговування, 38 фактів - необладнання та відсутності реєстрації рівнемірів-лічильників та витратомірів-лічильників пального, неподання звітності про залишки пального.

Серед найпоширеніших порушень: роздрібна торгівля алкоголем без наявності ліцензій (30 випадків), реалізація алкоголю на розлив (25 фактів) і зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв з ознаками підробки (18 випадків) тощо.

- Також із початку року наші фахівці анулювали 317 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, - підсумовують у податковій. - Скасували також 228 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі цигарками.

Додамо, на початку грудня на території області суб’єкти господарювання застосовували 4 621 ліцензію: 2 497 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2 124 на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео