Орест Сарматський

Посли країн Великої сімки зустрілися з тернопільськими підприємцями (фото)

затставка (Copy)

Як вже повідомляв «Терен», у вівторок, 19-го жовтня, Тернопіль з офіційним візитом відвідали керівники 7-ми Посольств країн Великої сімки.

Очолив делегацію Матті Маасікас – естонський дипломат та Глава представництва ЄС в Україні. Окрім зустрічей з керівництвом Тернополя та області, делегація ознайомилась з реалізацією проєкту «Економічна адаптація малих та середніх підприємств».

Як повідомляється, ініціативу реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Тернопільською міською радою та Тернопільським регіональним відділенням Асоціації міст України в рамках проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП». Проєкт спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини.

- Нам надзвичайно приємно, що така поважна делегація відвідала нашу організацію та більше дізналась, чим ми займаємось. Щиро дякуємо нашим міжнародним партнерам, які вірять в Україну та реформи і постійно нас підтримують. Завдяки цьому візиту дипломати на власні очі можуть переконатись у користі проєктів, які фінансують їхні країни, – зазначив Максим Черкашин, керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

245520335_1246255382487229_8273045847360076893_n (Copy)
245520335_1246255382487229_8273045847360076893_n (Copy)

Зустріч з учасниками проєкту відбулась безпосередньо на виробничих потужностях «EniProSound». Компанія займається виготовленням матеріально-технічного забезпечення для навчання музикантів, музичних інструментів, акустичних систем для дому, закладів громадського харчування та інших приміщень. Проєктом «Економічна адаптація малих та середніх підприємств» організатори прагнуть допомогти малим та середнім підприємствам, які постраждали від наслідків COVID-19. Йдеться про надання відповідних знань, які допоможуть підтримувати бізнес та адаптуватися до нової реальності.

- Ми одразу вирішили подаватися на проєкт, оскільки розуміли, що нам бракує знань для розвитку бізнесу. На тренінгах та під час консультацій з експертами проекту ми отримало багато нової інформації, яка для нас важлива. Приємно та дещо незвично, що нашим бізнесом цікавляться посадовці такого високого рівня, які хочуть подивитися, як ми працюємо та чим живемо, – коментує керівник команії «EniProSound» Сергій Масик.

Учасники проєкту пройшли вступний етап навчання з підготовки бізнес-планів та працюють над його розробкою спільно з консультантами. Результатом буде напрацювання 11 бізнес-планів, що дозволить позмагатись за часткове фінансування одного з елементів самого плану.

Фото: Освітньо-аналітичний центр розвитку громад

Вибір читачів за тиждень

Відео