Віра Олександрович

Поважний ювілей: за що у Тернополі хвалили «Фантом» (фото)

Основне_фото

Урочистості з нагоди 20-річчя створення податкової міліції відбулися у Тернополі. У Головному управлінні ДФС у Тернопільській області з цієї нагоди згадали також про третю річницю створення спецпідрозділу податкової міліції ДФС у зоні проведення АТО «Фантом».

Як повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області, розпочалися урочистості із хвилини мовчання за загиблими Героями Небесної Сотні та Гімну України. Згодом із вітальним словом виступив начальник ГУ ДФС в області Ігор Комендат.

komendat
komendat

-Двадцять років тому, точніше - 5 лютого 1998 року, до Закону «Про податкову службу в Україні» внесли зміни у частині створення нового підрозділу податкової служби – податкової міліції, - каже він. - Сьогодні податкова міліція – це правоохоронний орган, робота якого спрямована, перш за все, на упередження та оперативне виявлення злочинних схем в оподаткуванні, захист економічних інтересів держави. За своїм інтелектуальним потенціалом підрозділи податкової міліції займають гідне місце в системі правоохоронних органів, які борються з економічною злочинністю.

Віддаючи заслужену шану ветеранам, Ігор Комендат зазначив, що саме вони закладали фундамент служби, давали настанови молодими працівникам, вели їх за собою особистим прикладом.

Працівників податкової міліції також привітала начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. Окрім того, деяких працівників податкової міліції нагородили відзнакою Президента України Петра Порошенка «За участь в Антитерористичній операції», подяками в. о. Голови ДФС України Мирослава Продана і достроково присвоїли чергове спеціальне звання.

Відзнака
Відзнака

 

До того ж, кращих працівників податкової міліції перший заступник начальника Головного управління ДФС в області Віталій Дума нагородив пам’ятною відзнакою «20 років податковій міліції». Нагадаємо, цього року також відзначають 3-тю річницю створення спеціального підрозділу податкової міліції «Фантом», співробітники якого несуть службу у зоні проведення Антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей.

Пліч-о-пліч з військовослужбовцями Збройних сил України, бійцями Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, представниками інших силових і  правоохоронних органів податкові міліціонери-добровольці самовіддано виконують свій службовий обов’язок на лінії розмежування.

Віталій-Дума
Віталій-Дума

-Представники податкової міліції Тернопільщини гідно представляють ваш регіон на Сході України, і їхня служба відзначена належним чином: багато із них отримали відзнаки Президента України, відомчі відзнаки, почесні грамоти керівника Антитерористичної операції та керівників Донецької і Луганської військово-цивільних адміністрацій, нагороди від громадських організацій, - нагадує полковник податкової міліції Віталій Дума, який сам нещодавно повернувся із зони АТО.

До речі, днями завершують чотиримісячну службу в зоні проведення АТО четверо податкових міліціонерів Тернопільщини, тож їм на зміну у складі чергової, уже 11-ї ротації, до зони проведення АТО вирушать інших 4 співробітники.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Від початку воєнних дій нa сході Укрaїни відбулося 10 ротацій спецпідрозділу податкової міліції у зоні АТО. За три роки у ньому пройшли службу 38 співробітників податкової міліції Тернопільщини.

Вибір читачів за тиждень

Відео