Ростислав Фук

Правоохоронці Тернопільщини підозрюють 31-річного чоловіка у співпраці з росіянами

Підозрюваному загрожує від 12 до 15 років тюрми

Слідчі Тернопільського управління СБУ оголосили підозру 31-річному  жителю села Новотроїцьке у добровільній співпраці з ворогом та приєднанні до органів окупаційної влади у Запорізькій області. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що після окупації Бердянського району росіянами 31-річний житель села Новотроїцьке вступив до лав незаконного карального органу окупантів – т. зв. «ГУ ВД по Запорожской области». На посаді «дільничного інспектора» він допомагав країні-агресору придушувати опір і залякувати мирних жителів, а також сприяв росіянам у переслідуванні родичів військовослужбовців ЗСУ та ветеранів АТО/ООС. Перебуваючи у лавах псевдо правоохоронного органу, зрадник вказував окупантам на патріотично налаштованих мешканців села та організовував спільно з російськими військовими обшуки у їхніх помешканнях, – йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили чоловіку про підозру за частиною7 статті 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За співпрацю з ворогом йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Викриття та документування протиправної діяльності підозрюваного здійснювали співробітники УСБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Читайте також: Жителя Тернопільщини судитимуть за злив інформації ворогу

Підозрюваному загрожує від 12 до 15 років тюрми

Фото СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео