Орест Сарматський

Прокуратура повернула тернопільській громаді земельну ділянку вартістю 4 мільйони гривень

630_360_1515506864-9820 (Copy)

Земельна ділянка вартістю 4 мільйони гривень, що на вулиці Живова, 9 у Тернополі знову буде у власності громади.

Як повідомляє пресслужба обласної прокуратури, суд апеляційної інстанції залишив в силі рішення Господарського суду за позовом Тернопільської обласної прокуратури до Тернопільської міської ради та ПП «Нива&К» про повернення громаді земельної ділянки площею 0,1202 га, нормативна грошова оцінка якої становить понад 4 мільйони гривень, що по вул. Живова,9.

- Нагадаємо, у березні цього року суд задоволив позов прокуратури за яким визнано незаконними і скасовано рішення про передачу приватному підприємству в оренду земельної ділянки комунальної власності площею 0,1202 га для обслуговування критих торгових рядів по вул. Живова,9 – Митрополита Шептицького в Тернополі, рішення про об'єднання її з іншою земельною ділянкою. Також, визнано недійсними договір оренди землі та додаткову угоду, скасовано державну реєстрацію за приватним підприємством речового права на землю одночасним припиненням права її оренди та реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатаці, - йдеться у повідомленні.

І хоча ПП «Нива&К» та Тернопільська міська рада подали апеляційні скарги на рішення суду, Західний апеляційний господарський суд залишив їх без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео