Тамара Коблик

Ракетна загроза: в Україні оголошена масштабна повітряна тривога

У ніч на 10 лютого окупанти завдали серію ударів по Запоріжжі, Харкову, Дніпрі та Вінниці, поцілили в об’єкти критичної інфраструктури. Інформація щодо руйнувань і постраждалих уточнюється

Вранці, 10 лютого, в Україні оголошена масштабна повітряна тривога. У всіх областях лунають сирени. Моніторингові групи повідомляють про активність ворожої авіації. Усім необхідно терміново пройти в укриття.
 
російсько-окупаційні війська у ніч проти 10 лютого запустили на територію України групу безпілотників Shahed. Головною метою баражувальних боєприпасів була розвідка розташування сил українських систем протиповітряної оборони та ураження енергетичних об’єктів.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його словами, після Shahed окупанти випустили десятки ракет по Харкову, Запоріжжю та Дніпру. Внаслідок цього є влучання.

На цей час ворог підняв у повітря стратегічні бомбардувальники Ту-95, які можуть мати на борту крилаті ракети. Є велика загроза ракетного удару, — наголосив він.

Цієї ночі, 10 лютого, російські окупанти завдали серію ударів по Харкову. Окупанти поцілили в об’єкти критичної інфраструктури. У місті можуть бути перебої з електрикою, водо- та теплопостачанням. Вибухи також чули у Дніпрі, Запоріжжі та Вінниці.

Про це повідомляє міський голова Харкова Ігор Терехов та кореспонденти «Суспільного», пише Громадське.

Інформація про жертви та руйнування наразі уточнюється. За словами Терехова, окупанти атакували о четвертій ранку. На місцях вибухів працюють екстрені служби.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов додав, зафіксовано близько 10 вибухів. Він підтвердив, що у деяких районах спостерігаються перебої з електроенергією.

За інформацією «Суспільне», вибухи з четвертої ранку також чули в Запоріжжі та Дніпрі. Перед тим, о другій годині, вибухи лунали у Вінниці.

Ворог за годину випустив по Запоріжжю 17 ракет. Всі ракети потрапили по об‘єктам критичної інфраструктури.

Сьогодні близько 5 ранку окупанти нанесли по Запоріжжю найбільш масований удар з початку війни.

В мерії кажуть, що росіяни нанесли по місту 17 ракетних ударів, цілячись по енергетичним об‘єктам. Інформація щодо руйнувань і постраждалих уточнюється.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео