Віра Олександрович

Родини загиблих Героїв отримають у Тернополі 46 квартир (фото)

Основне

Сертифікати на 31 квартиру у Тернополі передали родинам загиблих Героїв сьогодні, 20 жовтня. Зробили це на 8-му засіданні 14-ї сесії обласної ради, адже відповідну ініціативу реалізували завдяки обранцям Тернопілля 6-го скликання. 

Нагадаємо, за інвестиційною угодою щодо ділянки на вул. Тролейбусній, 14, забудовник мав виділити 46 квартир для родин загиблих учасників АТО та Героїв Небесної Сотні: 23 – однокімнатних і ще 23 – двокімнатних або більших за площею.

Питак
Питак

Однак із кандидатами на отримання 15-ти помешкань ще не визначилися на засіданні робочої комісії. Ситуацію пояснили і керівник комісії – перший заступник голови облради Василь Деревляний, і мати Героя – Мирослава Питак.

– Я – мати бійця 80-ї штурмової бригади, який віддав своє життя за Україну. Це – єдина моя партійна приналежність, – каже жінка. – Це – таке звання, яке я хочу з гідністю пронести до кінця свого життя. Я вдячна всім, хто підтримав цей проект. Робота була клопіткою. Ми із робочою групою зустрічалися не один раз. Квартири є. І ви добре знаєте, що ми не відступимо від цього. І ми впевнені, що ми всі квартири роздамо. Думаю, ми сформуємо повний список уже на наступне засідання.

Тож на сесії, як і планувалося, затвердили перелік окремих категорій громадян для забезпечення їх житлом. «За» це рішення проголосували 36 депутатів і, відповідно, воно відразу набуло чинність. Тож просто на засіданні й відбулися урочистості.

Сертифікат1
Сертифікат1

Голова обласної ради Віктор Овчарук та уповноважені представники фракцій вручили дітям загиблих і родичам Героїв Небесної Сотні сертифікати – документи, які підтверджують право передачі майнових прав зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області у власність окремим категоріям громадян, після проведеної державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Сертифікат2
Сертифікат2

Зауважимо, черговість надання цього житла визначали, враховуючи конкретні життєві обставини кожної сім’ї. Засідання робочої групи відбувалися за участі представників громадських організацій родин загиблих в АТО/ООС і Героїв Небесної Сотні. Перелік тих, хто отримає житло, підтримали громадські організації «Родина Героїв Небесної Сотні», «Єдина родина Тернопільщини», «Спілка бійців і волонтерів АТО «Сила України», «Родини полеглих воїнів Тернополя», а також керівництво обласного департаменту соціального захисту населення.

Сертифікат3
Сертифікат3

Таким кроком депутати обласної ради 6-го скликання можуть пишатися, врешті зауважив депутат Віталій Фидрин. Мовляв, цим вони і запам’ятаються Тернопіллю за 5 років діяльності ради. Депутат, до речі, спеціально прийшов на це засідання, аби пересвідчитися, що розподіл квартир зробили чесно і правильно.

– Давайте, після виборів зорганізуємося і на крайньому пленарному засіданні роздамо всі решта сертифікати, – каже очільник краю Віктор Овчарук. – Ми домовилися, що це питання – не для піару, але це – дійсно гідна робота. 

Що цікаво, Володимир Голоднюк – батько Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка привселюдно відмовився від сертифіката. На його думку, отримати це житло має мати, яка втратила свого єдиного сина. Тим паче, подружжя уже давно не проживає разом.

Голоднюк
Голоднюк

– Ви зробили дійсно серйозний крок. Надали серйозну допомогу родинам, – каже відомий волонтер зі Збаража. – Я хочу відмовитися від цього сертифікату… Поясню – чому. Не тому, що мені не потрібна квартира. У мене є маленькі діти, і я не маю житла. Але так сталося, що ми із мамою Устима давно є різними сім’ями. Вважаю не гідним чоловіка зараз влізати у фінансовий розподіл. Я без пафосу це говорю, бо хочу відмовитися на користь матері Устима.

До слова, на сесії депутати встигли ухвалити 10 важливих питань. Зокрема, внесли чергові зміни до бюджету Тернопілля на 2020 рік. Наступного разу політики мають намір зустрітися у листопаді, аби поставити крапку у роботі своєї каденції.

Фото з трансляції засідання на сайті обласної ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео