Тамара Коблик

СБУ повідомила про підозру керівнику поліції рф на Херсонщині за викраданя та катування українців

На цій «посаді» зловмисник виконував вказівки москви щодо придушення руху опору та поширення кремлівського режиму в регіоні

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного колаборанта з окупаційного «управління мвс рф у Херсонській області», яке діє на тимчасово захопленій частині регіону. Зловмисник причетний до масових викрадень і катувань місцевих жителів. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Наразі він переховується від правосуддя на лівобережжі області, але співробітники СБУ встановили його особу і задокументували злочини.

Фігурантом є колишній мешканець Донеччини Сергій Берьозін, який у 2014 році вступив до лав терористичної організації «днр».

Тоді ватажки бойовиків призначили його до лав так званого «Ясинуватського міськвідділу мвс» в окупованому місті.

Після початку повномасштабної війни і захоплення Херсонщини фігурант отримав «підвищення» та очолив створене агресором «Чаплинське районне відділення Каховського райвідділу поліції рф».

На цій «посаді» зловмисник виконує вказівки москви щодо придушення руху опору та поширення кремлівського режиму в регіоні.

Для цього він особисто віддає накази на викрадення місцевих жителів для їх подальшого ув’язнення в російських катівнях.

У застінках людей піддають жорстоким тортурам і таким чином намагаються зламати в них спротив та схилити до співпраці з російськими загарбниками.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Оскільки він перебуває на тимчасово окупованій частині на півдні України тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Фото Сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео