Віра Олександрович

Що найбільше хвилює тернопільських депутатів? Гроші та… смерть на дорогах (фото)

Депутати3

Кілька важливих для громади Тернополя звернень ухвалили на сесії міські депутати. Зокрема, від вищих органів державної влади 24 жовтня вимагали недопущення бюджетної централізації. Схвилювала політиків і кількість аварій на наших дорогах.

Нагадаємо, у сесійній залі того дня ухвалили чимало цікавих питань. Про це докладно читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Отже, звернення до вищих органів державної влади щодо недопущення бюджетної централізації з’явилося з ініціативи фракції «Самопомочі». Це питання додали до порядку денного «з голосу», а тому розглядали майже у самому кінці засідання.

- Якщо уряду вийде проштовхнути запропонований проект «Держбюджету-2018», то у наступному році Тернопіль втратить 150 млн грн, - переконував колег Назар Зелінка. Тобто уряд буквально вийме з кишені кожного тернополянина 700 грн.

Тому депутати закликали владу не збільшувати відсоток вилучення коштів із місцевого бюджету до державного - із 50 до 80%, як це запланував Уряд задля вирівнювання територій. Від такого кроку, на їхню тернопільських політиків, зникне мотивація громади до нарощення фінансових ресурсів.

Звернення_Зелінка
Звернення_Зелінка

- Виходить, чим більше ти заробляєш, тим більше у тебе заберуть, - додає Назар Зелінка. - Крім того, слабкі міста потраплять у залежність від розподілу державних субвенцій обласними держадміністраціями.

Іншого депутата від «Самопомочі» - Віктора Генсерука оформити звернення спонукала моторошна аварія у Харкові. Тож він запропонував вимагати у керівництва держави гарантування безпеки громадян на дорогах (див. фото – прим.).

Звернення2
Звернення2

Звернення1
Звернення1

- Україна в Європі нині очолює сумну статистику за кількістю загиблих і травмованих у ДТП, - каже депутат. – Так, за 9 місяців 2017 року на дорогах загинуло 2 тис. 317 і травмовано 25 тис. 82 українці! Також у нас - велика кількість авто на іноземних номерах. Їх треба перевести у правове поле. Вимагаємо вжити рішучих заходів!

Колеги із ним погодилися і дали 24 «за». Окрім того, міські депутати того дня звернулися до Уряду із вимогою про виконання законодавства щодо фінансування із державного бюджету виплати пільг на сплату ЖКГ-послуг. Варто додати, що держава уже боргує тернополянам чимало грошей у вигляді субсидій. Відтак насамперед страждають міські комунальні підприємства та інші надавачі послуг і ресурсів.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео