Анастасія Кисіль

Що треба знати тернополянам, які збираються в Румунію?

IMG_3110

Рішення щодо нових заходів були прийняті на засіданні уряду в неділю, 5 грудня, після того, як в Румунії були підтверджені перші два випадки штаму SARS-CoV2 Omicron.

Люди, які в’їжджають в Румунію з країн за межами Європейського Союзу, включно з тими, хто вакцинований проти COVID-19, будуть зобов’язані пред’явити під час в’їзду негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 48 годин до поїздки. Ті, хто не вакциновані, будуть автоматично поміщені в карантин на 10 днів.

Про це повідомляє Балканський оглядач.

- Люди, які приїжджають з країн Європейського Союзу, продовжуватимуть пред’являти «зелений сертифікат», який підтверджує вакцинацію, перенесену хворобу за останні 180 днів або результат ПЛР-тесту, отриманий щонайбільше за 72 години до поїздки, - йдеться в повідомленні.

Якщо йдеться про невакцинованих людей або тих, що не перехворіли коронавірусом за останні 6 місяців, які прибувають з країн ЄС, які перебувають у червоній зоні епідеміологічного ризику, то у випадку відсутності негативного ПЛР-тесту, зробленого за 72 години до поїздки, вони будуть поміщені на карантин на 14 днів.

Люди, які не були вакциновані і не перехворіли коронавірусом протягом останніх шести місяців, що подорожують з країн-членів ЄС «червоної зон», повинні бути поміщені на десятиденний карантин.

Якщо у невакцинованих або людей, що не перехворіли на ковід, за 72 години до поїздки не проводився ПЛР-тест, вони будуть поміщені у карантин на 14 днів.

Pasted into Що треба знати тернополянам, які збираються в Румунію
Pasted into Що треба знати тернополянам, які збираються в Румунію

У випадку дітей до 12 років, які в’їжджають з країн ЄС, ПЛР-тест не потрібен.

Захід щодо обов’язкового пред’явлення негативного результату ПЛР-тесту на COVID після прибуття до Румунії набуде чинності через два-три дні, щоб люди були проінформовані про це рішення.

- Окрім того, у Румунії буде запроваджено т. зв. форму місцезнаходження пасажира, Passenger Locator Form (PLF). Анкета, яка вже використовується для поїздок до кількох європейських країн, набуде чинності в Румунії 20 грудня, і її повинні будуть заповнювати всі, хто в’їжджає до Румунії, - йдеться у повідомленні.

Фото з відкритих джерел та допису

Вибір читачів за тиждень

Відео