Оксана Бучко

Тернополяни можуть завершити та розпочати новий рік бігом

photo_2021-11-29_11-04-00

У Тернополі завершити 2021 рік можна на Santa run 25 грудня, а розпочати 2022 рік на Новорічному Runday 1 січня. Тож тернополяни мають неабияку мотивацію провести останній місяць року правильно та активно, підготувавшись до зимового забігу на 5 км. Також можна запрошувати друзів з інших міст випробувати одну з найзручніших трас Runday – набережну Тернопільського ставу.

Усім охочим бігати наприкінці року поблизу причалу 25 грудня від 09:00 до 09:50 год. видаватимуть стартові номери. А о 10 год. проведуть розминку. Старт яскравого передноворічного забігу розпочнеться о 10:15 год. Дистанція - 5 км.

Пробігши, кожен отримає ексклюзивні фінішні медалі, смаколики та неймовірний святковий настрій, обіцяють організатори. 

Для участі необхідно зареєструватися на сайті та знати свій ІD номер,  а також заповнити електронну форму нижче. Також слід підготувати новорічний костюм чи елемент святкового образу, у якому долатимуть 5 км.

А вже 1 січня пройде традиційний, але особливий – новорічний – Runday. Збір - на 9 год. Окрім спортивного одягу і взуття варто знову прихопити елементи святкового образу. Таким чином можна показати, що після зустрічі Нового року можна залишатись у формі.

Pasted into Тернополяни можуть завершити та розпочати новий рік бігом
Pasted into Тернополяни можуть завершити та розпочати новий рік бігом

До слова, біг взимку є більш корисний, ніж в теплі пори року, адже це найперше є загартовування, а ще саме в цю пору кисню в повітрі - найбільше. Зимовим бігунам потрібно вдягатись правильно і багатошарово. Важливо мати шапку, адже під час бігових навантажень не повинно бути переохолодження. Найнижчі шари мають бути з термоматеріалу, що не дозволяє виходити теплому повітрі назовні, але водночас випускає назовні вологу. Далі варто мати безрукавку з пухом на верхній частині. Щоб м’язи ніг не травмувались, потрібно носити стягуючі легінси. Шкарпетки мають бути високими, щоб не травмувати Ахіллове сухожилля. Кросівки – із вологовідштовхуючих матеріалів без важкої мембрани, достатньо облягаючи ногу, але легкі, із м’якою гнучкою підошвою, яка легко прогинається і крутиться вправо/вліво.

Щодо безпечної техніки бігу, то найкраще приземлятись на передню частину стопи із додачею п’ятки. А руки слід ставити вздовж корпусу, не робити ліктями зайвих рухів в сторони, лише назад, аби вони не перекривали грудну клітку. Про це детальніше на «Терені» читайте ТУТ.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=BWwjZL3F0vo[/embed]

Фото бігунів

Вибір читачів за тиждень

Відео