Віра Олександрович

Є чим пишатися: на Тернопільщині активно використовують новітні розробки

ПРРО

Місцеві бізнесмени вже використовують 4 219 касових апаратів. Що цікаво, найчастіше програмні рішення використовують бізнесмени з Тернополя і Тернопільського району.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На початку листопада 2021 року суб’єкти господарювання з Тернопілля у своїй діяльності використовували 4 219 реєстраторів розрахункових операцій (РРО), - кажуть у податковій. - При цьому приватні підприємці застосовували у діяльності 2 925 РРО, а юридичні особи – 1 294. Упродовж жовтня зареєстрували 39 одиниць касової техніки, анулювали реєстрацію 192 РРО. 

Використовують на Тернопільщині і новітні розробки. Так, суб’єкти господарювання у своїй діяльності застосовують 734 програмних РРО (ПРРО). Причому практиці новацій надали перевагу приватні підприємці. 

- Вони використовують 645 програмних рішень, - уточнюють у податковій. - Юридичні особи зареєстрували 89 ПРРО. Найчастіше програмні рішення використовують бізнесмени з Тернополя і Тернопільського району, а це - 331 та 123 одиниці, відповідно.

Нагадаємо, із 1 січня 2021-го до 1 січня 2022 року реєстратори розрахункових операцій не зобов’язані застосовувати підприємці єдиного податку ІІ-IV груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності (1320000 грн), крім тих, які здійснюють: - реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; - реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я; - реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, коштовного каміння, коштовного каміння органогенного утворення та напівкоштовного каміння.

Проте із 1 січня 2022 року приватні підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, зобов’язані застосовувати у своїй діяльності РРО або ПРРО. Не стосується така вимога лише тих, хто провадить діяльність на І-й групі єдиного податку.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео