Що з вересня кластимуть у пакунки тернопільським малюкам

5

Вже з 1 вересня при виписці з пологового будинку усім новоспеченим батькам Тернопільщини будуть видавати «Пакунок малюка», де міститимуться усі речі, необхідні у перші місяці життя немовляти.

–  «Пакунок малюка» – це коробка-колиска з різними речами, вона буде із міцного картону розміром 43×70×27 см. Для того, аби коробка була стійкою, на бокові стінки та дно, будуть влаштовані окремі вставки, – пише УНІАН.

Вміст такої коробки вартуватиме до 5 тис. гривень. Що ж буде входити у таку допомогу батькам для новонароджених? Міністерство соціальної політики детально описало вміст «Пакунка малюка».

Разом із «Пакунком» батьки отримають: підгузки, вологі серветки, ситцеві пелюшки, а також багаторазову вологостійку, фланелеву та муслінову пелюшки. З одягу набір міститиме дві шапочки, боді з коротким та довгим рукавом, штани-повзунки, «чоловічки» з довгим рукавом та штанцями, шкарпетки.

Будуть у коробці і додаткові необхідні речі у догляді за малюком: термометр (для води та електронний для тіла), манікюрні ножиці дитячі, не менше 60 штук прокладок для лактації, тепла ковдра та ковдра-плед. Також будуть махровий рушник для купання з кутком, матрац для колиски; іграшка-брязкальце, крем та дитяче рідке мило-шампунь.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео