Школярі Байковецької ОТГ організували еко-фестиваль (фото)

d2a9c3b50220b8e4abcd304345756549

Ми маємо розуміти, як впливаємо на екологічну ситуацію планети. Кожен з нас повинен прагнути щоденно покращувати стан довкілля. Саме таку мету поставили перед собою  учні  та педагоги Соборненської школи ЗОШ І-ІІ ст. ім. В. Гарматія, реалізовуючи проєкт-фестиваль.

Отець Іван Гавліч розпочав захід спільною молитвою.  Ведучі фестивалю - Оксана Волошин, педагог-організатор школи та голова учнівської ради школи –  Олександр Кузьмяк ознайомили присутніх з локаціями. Були серед них і «Екоігри  для НУШ», де відбувалася презентація ігор, які можна використовувати для розвитку логічного мислення та пам’яті. Андрій Гоч, керівник гуртка декоративно-ужиткового мистецтва був модератором дійства.

Локацію «Зелена зона» модерувала Ірина Петрів, вчитель біології. На території «Ековалізи» члени учнівської ради школи Анастасія Гепак  та Аліна Буряк розповсюджували  друковану екологічно-просвітницьку продукцію.

«Екобібліотека» презентувала книги про природу, екологію, захист довкілля. Модератором цієї локації була Мар’яна  Іванська, бібліотекарка с. Соборне. Особливо цікавою була  виставка дитячих робіт з вторинної переробки використаних дисків,  тканини, пластику.

На локації  «Еколандшафтний дизайн» можна було помилуватися виробами з залишків-відходів каменю. Її модератором  був Микола Горбач, випускник школи, майстер.

Фотовиставка «EKOVILLAGE» - це мальовничі світлини ландшафтів рідного села. Саме вони додавали особливого настрою і були родзинкою заходу.

Цікавими і творчими були  майстер-класи з виготовлення  іграшки-сніговика із залишків тканини та ялинкових прикрас з використаних лампочок. А учениця 7 класу Катерина Сваха представила свою виставку екокартин «Краса природи».

Справжній ажіотаж  панував на локації «Екоферма», де Оксана Крицак, ініціативна та  креативна мама  трьох вихованців,  розповідала про переваги равликових ферм. Відбувалися також цього дня і «равликові перегони» та дегустація равликових делікатесів. Упродовж заходу присутні мали змогу зробити світлини у фотозоні.

Виготовлення екокорму для зимуючих птахів, їстівних ялинкових прикрас- годівничок, дегустація екологічно чистих вчительських домашніх заготовок без ГМО (модератор  Інна Фок), майстер-клас з пошиття з екосумок  (модератор  Надія Думанська, вчитель музики ), збір використаних батарейок, виконання екологічного репу – усім цим приємно дивували на екофесті. На завершення заходу Лариса Єжижанськаа, директор Соборненської ЗОШ І-ІІ ст. ім. В. Гарматія вручила подяки активним учасникам, пишуть на сайті Байковецької громади.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео