Ростислав Фук

Школярі з Тернопільщини зібрали гроші на тепловізор для односельця, який воює на фронті (фото)

У селі волонтерський рух зорганізувався з першого дня повномасштабного вторгнення

Понад 50 тисяч гривень зібрали школярі з села Зеленче Теребовлянської громади на тепловізор для односельця, який з перших днів боронить Україну у складі 65-ої окремої механізованої бригади. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

У селі волонтерський рух зорганізувався з першого дня повномасштабного вторгнення. Почалося все з в’язання маскувальних сіток та збирання харчів, яким займалися дорослі. Приклад старших надихнув місцевих школярів і вони, продаючи свої іграшки та власноруч виготовлені вироби, стали збирати на потреби українських захисників.

Одним з ініціаторів дитячого волонтерського руху став 10-річний Арсеній Трусь. Хлопчик захоплюється конструюванням різних предметів з картону та паперу, тому вирішив продавати їх.

Я люблю робити вироби з картону, паперу. В мене їх було дуже багато, тоді й прийшла ідея – продавати їх, а на виручені кошти допомагати армії, - розповідає Арсеній.

Хлопчик разом з друзями взялися втілювати задумане. Спершу обрали локацію на шляху, що веде до Підгорянського монастиря, але там - небагато машин, тому перебралися до головної дороги. Згодом такий ярмарок організували й дівчатка. Діти розділилися і одна група волонтерила на в’їзді в село, інша – на виїзді.

Батько Арсенія Володимир Трусь розповідає, що спочатку хвилювався за сина, адже розумів, що таке захоплення може бути небезпечним, бо діти стояли близько до проїзної частини дороги, зупиняючи автівки і пропонуючи свої вироби.

Щойно надворі світало, наші гамірні волонтери вже бігли на свої, так би мовити, робочі місця. Починали з того, що поставили маленький столик на узбіччі і там розкладали свої іграшки, власні вироби, аби пропонувати їх водіям, що проїжджали дорогою. Ми лише настановляли щодо безпеки, бо хоч траса не жвава, але ж небезпека є завжди, – каже Володимир Трусь.

Ціле літо і до пізньої осені діти працювали, а за зароблені гроші, а це понад 50 000 гривень, придбали тепловізор для їхнього односельця, котрий з перших днів боронить Україну у складі 65-ої окремої механізованої бригади.

Діти кажуть, на канікулах знову будуть заробляти для допомоги ЗСУ. З їхнього села у лавах захисників сьогодні воюють 11 добровольців.

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео