Орест Сарматський

Швидкий обід по-українськи: у продажу з’явилися заморожені крем-супи (Агроновини)

0101 (Copy)

Суп – невід’ємна складова української гастрономічної традиції.

У більшості родин саме суп або борщ (що по суті є також різновидом супу) вважається повноцінним обідом. Утім, швидкий ритм життя та зайнятість не завжди дозволяє виділити годину-дві на приготування юшки.

Українська компанія з Маріуполя знайшла рішення цієї проблеми – заморожений суп. Для приготування продукту його варто лише розігріти. Завдяки технології швидкої заморозки продукт втрачає мінімум поживних речовин.

Виготовляє «швидкі» крем-супи подружжя – Марія та Сергій Бубнови. Минулого року вони заснували виробництво під ТМ «Азовська фабрика-кухня». Раніше підприємці виготовляли мариновані овочі, набори для борщу, миті та варені овочі. У 2020 році в Бубнових з’явилася ідея виготовляти суп.

Продукцію поки що реалізують у магазинах Маріуполя. Для цього придбали автомобіль-рефрижератор, йдеться на сторінці Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Джерело: www.seeds.org.ua

   

Веганське сало створили у Франції

0102 (Copy)
0102 (Copy)

На ринку альтернативних продуктів наразі присутні багато варіантів рослинних замінників м’яса.

Можна легко знайти веганську свинину, яловичину, курятину, фрикадельки чи стейк. А от з рослинними замінниками сала та бекону все не так просто.

Справа у тому, що більшість таких продуктів одразу плавляться на сковорідці й перетворюються на звичайну рослинну олію. Це робить псевдосало не досить подібним до натурального продукту. Утім, рішення цієї проблеми також знайдено – французький стартап 77 Foods представив веганські бекон та сало, які не втрачають структури під час приготування та за смаком і виглядом максимально нагадують справжні тваринні продукти.

Основним інгредієнтом лардону та бекону від 77 Foods є текстурований соєвий білок, який надає продукту відповідний смак, волокнисту текстуру та збалансований харчовий профіль.

Компанія позиціонує свої продукти, як єдині, що поєднують штучну м’ясну та жирову тканину, яка не розділяється під час приготування. Для створення «жиру» використовують емульсію з рослинних олій (соняшникова, ріпакова та ін.), воду, коріння, водорості та інші інгредієнти.

Цього року французький стартап виграв конкурс харчових інновацій та отримав 1 млрд євро інвестицій від компанії Unilever.

Джерело: seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео